Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 21:23 - Малко за бежанците
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 8343 Коментари: 13 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кризата с бежанците.
Много се изговори и се изписа, но на практика никой не стига до края и не смее да хване бика за рогата. Нормално, след като журналистиката не е средство за изразяване на свободно мнение, а лост за масова манипулация и управление.
Кризата с бежанците като метод не е и нещо ново - тя е репетирана в локални мащаби и е сработвала. Справка - разселението на различни етноси в СССР, извършвано от Бащата на народите.
Каква е целта на такива практики.
Много просто.
Имате центрове на стабилност и центрове на популация, която е нестабилна, неподатлива на външна намеса и лесно се обединява.
Тогава?
Ами, просто премествате вторите при първите и с един куршум - два заека. Центърът за стабилност вече е много по-малко стабилен, а центърът на нестабилност е разтоварен от част от критичната маса, а преместените от втория ще бъдат културно асимилирани, макар и много бавно и в ограничен аспект. Естествено, те ще бъдат и като потенциален трън в задника на първоначално стабилните и винаги ще може да се генерира локално напрежение при необходимост.
Като тенденция, настоящата криза бе предварително планирана за дългосрочно изпълнение и бе проведена блестящо.
За начало бяха нападнати Ирак и Афганистан, след това страните от Северна Африка, а по-късно Йемен и Сирия. Това доведе до няколко ползи за организаторите:
- безпрепятствен и улеснен достъп до природните богатства
- засилване на военно-промишления комплекс
- изнасяне на проблемите навън
Със създаването на размирици и нестабилност бе постигната и другата цел - миграция на големи маси хора в Европа.
Защо точно в Европа ли?
Ами, защото Европа е стабилна и независима и на Европа трудно се влияе. Все пак тя си е взела определени поуки от двете световни войни, които ѝ спретнаха и вече не се лови на кукичка без стръв.
Това, че е независима и стабилна не е хубаво. Не за европейците, а за онези, които редят световната геополитика.
И понеже не могат да вкарат Европа в открит конфликт, просто ѝ го създадоха.
Аз не се притеснявам за бъдещето на Европа и то поради една много проста причина - никой няма да допусне един толкова богат потребителски район да подивее! Това ще бъде огромна загуба! А онези, които бъркат лайната в световния казан го правят за пари!
И понеже се заговорихме за конфликт, та да отбележа и случващото се в Сирия.
Сирия на практика е банка, чийто трезор е оставен отворен.
Този трезор се граби от две страни - от САЩ и Русия. Вечните съюзени съперници. Кой стои зад тях ли? Чии интереси се защитават там ли?
На една близка, малка и изкуствено създадена държава.
Само си помислете как падат един по един всички ръководители на държави, които са дали отпор на държавицата.
Който има мозък ще зацепи и без обяснение.
Каква е разликата между САЩ и Русия.
Приликата е, че са държави от империалистически тип, но разликата е, че САЩ създават генно модифицирани чудовища за целите си.
Русия атакува по стария и традиционен средновековен начин - с армия, но САЩ работят много на "тихия фронт". 
Те създават "движения".
Понякога от виртуален тип като "Ал Кайда", но и такива уроди като ИДИЛ. Но те са в състояние да ги контролират и унищожават!
САЩ са царе в организацията и манипулацията - спомнете си само 11 септември.
А защо правят всичко това ли?
За пари и за власт, която пак води до пари.
Дрънканиците за демокрация, свободи и сходни са за тези, които вярват и в Торбалан, Исус и Мохамед.
Всичко е с цел печалба, а геополитическите манипулатори и управленци още от времето на Френската революция финансират и двете страни и винаги са били на двойна печалба.
Така е и в момента.
Сега, за да има напрежение насъскват бежанци срещу приемници, та да може конфликтът да е траен и огънчето на омразата, която кукловодите толкова много обичат, да тлее и да чака удобен момент за някой кратък и буен локален пожар.
Това е.



Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yoan2015 - 1
14.09.2015 21:30
Много си прав.
цитирай
2. kbalenciaga - В общи линии си се насочил
15.09.2015 07:48
Но според мен имаш някои грешки.

Първо, да не е така е добре да се знае, да се разбере, че на Олигархията са марионетки и Путин, и Обама, и Меркел.
Говорим за марионетки!
После да се разбере какво всъщност е Европа, Западна Европа.
Още преди 4-5 години съм писал в темата ми "Пиявицата Германия", която я има и тук, какво всъщност е, и какво се очаква да се случи.

След което ще се види, че това е грешка:
"Ами, защото Европа е стабилна и независима и на Европа трудно се влияе."
То дори и при кризата през 2008г се вижда, че това не е така.
А следващата вероятно ще е по подобие на тази от 1929г.

А сега това с бежанците което правят, една от целите е да замаскират, да вдигнат прах, относно истината, за това което съм писал в темата "Пиявицата Германия".
Разбира се, когато Олигархията прави нещо в такива мащаби целите са няколко.
Например една от големите цели е да се манипулира обществото и да му се вмени, че хора от различни етноси, раси, религии не могат да живеят заедно.
И в същото време с тази криза, с тези противопоставяния, и последващи негативи, изкуствено насочват младите(които доста са се отдръпнали) към религиите...

"Разделяй и владей"!
цитирай
3. oia - Абсолютно вярно и точно. Много бих ...
15.09.2015 07:56
Абсолютно вярно и точно. Много бих искала да има коментари върху такива истини, но има само четене и никакви позиции от четящите. Явно това е безучастност към проблемите на държавата, а и не само. Нека да не се мисли така, че с коментари и писане няма да се променят нещата. Напротив,това ще е признак, че хората не са стадо, което е направлявано с овчарската гега. Нека да се спре насаждането за малоценност. Няма цигани, мюсолмани, помаци, българи. Всеки се е появил на земята по един и същи начин, защото всички са утробни. Ще си позволя отново да повтарям, че; Калерги е казвал ---в ръцете на еврейте трябва да са следните три неща: барута, златото и мастилото. Нещо да не е така. Но има и продължение--на земята--- всяко нещо има край---.Навлезли са в него.Да им пожелаем приятен полет. От нас се иска да се събудим. Още веднъж--поздрав за точността на коментара.
цитирай
4. alchemist - .
15.09.2015 08:24
Един съблогер, който редовно следя, наскоро се изрази ''защо емигрантите не отидат в Сибир и Монголия, там има условия за земеделие и животновъдство и няма войни," но те отиват към западна Европа. Сякаш не им се сее им се гледат животни...
цитирай
5. dobronameren - Да кажа ли какво разбрах...
15.09.2015 09:12
Че САЩ и Русия са две империалистически държави. Но САЩ са царете на организираните манипулации, докато Русия напада открито с армия. Затова САЩ са по-виновни и да изберем Русия.
А да кажа ли какво не разбрах...
Какво се случва, та yoan2015 и kushel са "горе-долу на едно мнение" по ТОЗИ въпрос? Става дума за бъдещето на Света, а не качествата на мармаладената лейди в една "тройка" довечера да речем.
цитирай
6. kbalenciaga - Други цели на Олигархията
15.09.2015 09:24
Които ще постигнат с тази бежанска криза.
От една страна ще замажат положението в Запада, особено в Германия, при което голяма част от работещите са емигранти. Без които Германия е просто Труп.
Е то само турците са били над 6 милиона. Ами останалите, българи, румънци, поляци...а сега ще има както много сирийци, африканци, така много вероятно в близко бъдеще и много украинци.
И от всичко това следва въпроса.
Къде тогава са прословутите работливи немци, като голяма част от работата в собствената им страна я вършат други???
Отделно, колко производства от различни отрасли са изнесени от Германия в Китай.
Изобщо...

Но, от друга страна, в цялата тази ситуация, никой не коментира въпроса за свободата!
Какво ще последва след толкова много бежанци влезли в Европа, хиляди от които бойци джихадисти?!
Има една много подходяща поговорка, "Шило в торба не стои".
Разбира се Олигархията много добре е пресметнала това.
След което.
Какво ще последва със свободата на изразяване.
Какво ще последва със свободата на словото.
Какво ще последва със свободата на изразяване на собствено мнение.

Като жокер, вметка, "Шарли"...

Логично, както се случи след 11 септември 2011 в САЩ, сега и в Европа ще наложат повече диктат, контрол, подтисничество...
Ще се дадат повече права на тайните служби, средства, да следят повече хората...

цитирай
7. ramone - Много добро!
15.09.2015 10:52
Тва е единствения смислен текст, който съм чел по темата.
Единственото нещо, за което имам забележка е за "малката, изкуствена държава", която стои зад всичко това. Според мен, на малката държава просто всичко това не и пречи.
Аз не съм привърженик на конспиративните теории, че светът се управлява от единен, наддържавен център. Истина е, че в Щатите, политическата власт се контролира от едрия капитал (условно, можем да го наречем и олигархия), но това е дефект на т. нар. демокрация.
В Русия, като изостанала държава, зависимостите са обратни - там едрия капитал (персонално контролиран от държавата) е средство за натиск на политическата власт.
Мисълта ми е, че самата "демокрация", като начин на управление, съдържа достатъчно механизми за контрол върху политическата власт, без да е необходим някакъв сатанизиран световен център.
Поради това, не вярвам в конспиративните теории, че световната власт се държи от някакъв координиран единен център, който влияе върху политиката. Просто не е нужен.
Таман да използвам случая и да питам по тоя повод kbalenciaga - коя е тая Олигархия (с главна буква) която влияе на Путин, Обама и Меркел заедно(ако може конкретно с имена) и какъв точно е механизма по който им свежда какво и как трябва да го направят?

цитирай
8. a440 - Общо взето е така но, още малко по ...
15.09.2015 12:44
Общо взето е така но, още малко по дълбоко навлизане в темата ще покаже цялата истина за това преселение, случващото сега е план, подготвян в продължение на десетилетия. Бавно и целенасочено с една единствена цел-Унищожението на белият човек. Белият човек е мотора на цивилизацията но, същевременно той е и бунтаря. Той би възпрепятствал новият световен ред, замислете се- кой друг би го направил- жълтите са машинки за работа без много мисъл.те могат да копират до безкрайност. Арабелите са най-манипулируемите създания на земята, с тяхната религия, може би, създадена от самите 'богопомазани' преди 1400 години- и както се вижда-много добре свършена работа. И накрая - черните- тези наистина не са дорасли и мисля че те дори не влизат в плановете на' богоизбрани те'. Едно лъскаво телефончето и те са до там (действа като лъскава хартийка на маймунка). Проблеми би създал единствено Белият човек, затова в планът влиза неговото унищожение. Независимо с кави средства-война, създаване на 'права на човека', педерастия, равенство на расите, демокрация . И както се вижда-всичко това действа. Някои доволно потриват ръце, продължавайки с пъклените си планове. Резултатите ще се видят след десетилетия. Те могат да чакат
цитирай
9. starforlife - Съгласен съм с мнението на ramone.
15.09.2015 12:48
И според мен текстът е смислен, понеже почива на лично мнение без пристрастия.
С леки изключения - споделям мненията на Марин.
Както споделям мнението и на ramone за тъпотата на конспиративните теории за управлението на света и други бля-бля.

Поздрави!
цитирай
10. kbalenciaga - да отговоря
15.09.2015 18:16

"коя е тая Олигархия (с главна буква) която влияе на Путин, Обама и Меркел заедно(ако може конкретно с имена) и какъв точно е механизма по който им свежда какво и как трябва да го направят?"

ramone, първо, задаваш ми грешен и неадекватно поставен въпрос, на базата на това, което съм писал по-горе.
Случайно ли е, или го правиш умишлено и целенасочено?

Не съм казал, че Олигархията влияе на Путин, Обама и Меркел.
А писах, както съм писал много пъти, че Путин, Обама, Меркел са марионетки на Олигархията.
Правиш ли разлика от марионетка и влияние върху някой???
Според мен правиш, и още как. Не си толкова глупав, че да не разбираш разликата. Просто тук се правиш на ударен, и умишлено и целенасочено задаваш грешен и неадекватен въпрос.
В никакъв случай не е случайно.
После, кои са в така наречената Олигархия. Колко са. С какъв цвят на очите са, с какви коси, повече черни ли са или повече руси. Повече високи ли са, или повече ниски. И т.н. въпроси са без значение. Важното е какво правят.
Като Задкулисие логично, не се показват, и няма как да знам по горе изброените мерки, теглилки и характеристики за тях. Поне на този етап. За в бъдеще, кой знае...

А начина по който дърпат конците на марионетките Путин, Обама, Меркел е ясен.
Команди, спрямо сценариите, които реализират.
Всичко работи в Синхрон.

Който се вижда и от преди десетилетия. Как едните Запада помагаха на едните, например диктаторите в Африка и Азия, а другите СССР помагаха на контрите и подобни. С пари, с оръжие да се избиват хората едни други. Да не се развиват икономиките им. "Разделяй и Владей"!
Вижда се как умишлено са дали на Израел държава точно където е сега, а не както се е дискутирало да е част от Германия. Виждат се какви са последиците днес.
Също така как влияе днес това, че не са оставили кюрдите, да имат своя държава.

Цирка на Майдана, Крим, "Арабски пролети", Идил...
Ами Монсанто, Тексако/Шеврон...
И след всичко това, някой видимо умен, образован, начетен да се прави на не разбрал, не върви...
цитирай
11. raders - Почти е така; до голяма степен си ...
15.09.2015 20:44
Почти е така; до голяма степен си прав, но вметката, че 11 септември е дело на САЩ звучи някак идиотски. То е все едно някой да те застреля от упор и после да те съдят за това, че не си умрял.
цитирай
12. staler - " теории на конспирациите...
15.09.2015 22:48
" теории на конспирациите"Ъ?става дума за социално-икономическа и политическа практика която е пред очите на всички.които има желание и известен средностатистич.интелект може да го види.кои са те?има ги по статистиките на данъчните служби,бизнес справочниците,в изследванията на различни анализаторски,прогнозни,научни и пр.институции.когато се каже например че 1% владее около 40% от нац .богатство на щатите,то става дума за три милиона души,пълен абсурд,нали?но ако се разбие тоя един процент на групи по доходи ще се получи една десета от процента с доходи над 24милиона годишно и т.н докато се стигне до един тесен кръг обвързани в бизнес,роднинство и т.н. връзки...и това ще е по малко от полувината истина.защото топ 400 корпорации плащат за по голямата част от печалбата си на държавата сащ един гол к**.и това ще е доста далеч от полувината истина защото в системата на фед банките са неколко стотин но само няколко на брои печатат парите и надзирават всички други,за което усилие получават само под процент от печалбата,която отива в трежъра/държавата/,която от своя страна в лицето на своето правителство/президента с секретарите/ е платила един малък процент лихва на същите тия банки,защото ги взема на заем от тях....сега стана ли ясно?не нали?ами просто е---едната ръчица мие дру-га-та,ааа пък две-те ли-це-то...а лицето е...все в гъз кои е.един тесен елит,притежаващ /незаконно /несъразмерна сила в икономиката,финансите,политиката и т.н. на щатите а доколкото долара е световна валута ,и на целия свят.
цитирай
13. ramone - kbalenciaga
16.09.2015 01:01
ами да, точно това искам да разбера - как изглеждат и как точно дърпат конците на "марионетките" - събират ги тайно някъде заедно или поотделно им казват. А "марионетките" какво правят - безропотно козируват и хукват да изпълняват? Е, такива, дребни и прозаични неща.
И никога не получавам конкретен отговор.
Работата е там, че в повечето от това, което казваш има някакво зрънце истина. Но то е много малко, защото и ти не знаеш как функционира отделните държави, и по конкретно - какъв е механизма на взимане на политическо решение. Ако знаеше, нямаше да сложиш Обама, Путин и Меркел заедно. Това са държави с коренно различен механизъм на взимане на решение.
В Щатите, президента е ограничен във властта си от Конгреса. Т.е. за "олигархията", конгреса би представлявал по-голям интерес от президента. Затова "олигархията" разполага там с лобита. Има петролно лоби, има оръжейно, екологично и т.н. Интересите на тия отделни лобита, често си съперничат. Въобще Щатите са пример, как демокрацията може да се превърне в едно голямо безобразие, но това е дълга тема.
Русия е коренно различна. Там има самодържец, който контролира олигархията. Тя е средновековна империя възникнала преди около 20-тина години. Характерното при нея е произхода на собствеността. Ако в Щатите, едрия бизнес е почти изцяло частен (от което произтича нуждата от лобита, които влияят върху взимането на решения от политическата власт), в Русия, доскоро всичко е било държавно, а "едрите капиталисти", съвсем буквално са назначени от самодържеца. Т.е. тук имаме "олигархия", която е функция на политическата власт.
Примерът е "Газпром" - това е компания, която е изцяло инструмент на политически натиск. Реално тя не е търговски, а политически субект, защото чрез нея се прокарват политически интереси.
Меркел е трета работа.
Разбира се, че всичко е власт и пари, но бекграунда на събитията, които изброяваш има съвсем друго обяснение.
Всички те, се обясняват с борбата между "вечните съюзени съперници"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2650478
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031