Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2014 22:30 - Все едно от блог.бг...
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 5566 Коментари: 7 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
39-годишната девственица, която съди колега поет, твърдо отказа помирение image Албена Хинкова твърдо отказа на съдията помирение Снимки: Авторът

“Не мога да му простя. Как ще застана пред гроба на майка ми в събота на Задушница? Той ме обиди, че не съм девствена. Късно е за прошка!”

С тези думи 39-годишната поетеса Албена Хинкова от Пловдив отхвърли извинението в съдебната зала, което  поднесе нейният събрат по перо Николай Славов.

На 2 юли т.г. по време на литературна сбирка в клуб “Младост” пред десетина творци той се обърнал към Албена: “Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома,  но това няма значение.”
 

“Как се осмеляваш да ме обиждаш? Защо да не съм мома?”, побесняла поетесата и обявила на всеослушание, че е непорочна. Това предизвикало бурен смях у Славов. Но Хинкова се разгневила още повече и обявила, че ще го съди.

“Когато се омъжа, след първата брачна нощ чаршафът ми ще е кървав!”,  отсякла тя пред смаяните творци. И светкавично побягнала към Съдебна медицина. Оттам си извадила документ, че е девствена, и хименът й е напълно запазен.

Сега това удостоверение е основно веществено доказателство по делото, което Хинкова води срещу Славов в пловдивския районен съд и иска обезщетение в размер на 3000 лева.

На второто заседание вчера ищцата се яви в червен костюм и ботуши. Друга поетеса от същия клуб - Милена Стоянова, пък дойде преоблечена като Гергана от поемата “Изворът на Белоногата” на Петко Р. Славейков. Тя обаче е на страната на подсъдимия.

“На предишното заседание Хинкова заяви, че жените трябва да бъдат морално чисти като Славейковата Гергана”, поясни Стоянова. Ден и половина  струвало да изнамери нужните дрехи, за да се премени.

image Милена Стоянова като Гергана, пред нея е подсъдимият Николай Славов.

 

“С тая престилка е трудно да се движиш в градския транспорт. Но в същото време топли и би предпазила младите момичета от безплодие”, заяви Стоянова. Категорична е, че Хинкова не е права, и дори осмива поведението й.

Съдия Иван Калибацев се видя в чудо с ищцата. Тактично се опита да помири Албена и Николай. В продължение на половин час ги убеждаваше да се разберат като интелигентни хора и да не се стига до процес.

На първото заседание на 25 септември Калибацев дал едномесечен срок на двамата за спогодба. Усилията му се оказаха напразни.

“Цял месец посещавам клуб “Младост”. Славов продължава да се държи с мен провокативно. На 5 октомври дори му напомних, че имаме дело, а той се изсмя и ми посочи на стената Мики Маус. Иронично ме попита дали говоря на тази кукла”, разказа 39-годишната девственица.

Съдията  обясни, че извиненията, които ще получи в присъствието на толкова медии, ще придадат тежест.

“Щом г-ца Хинкова смята, че съм  нанесъл обида с думите си, съм готов да  се извиня. Макар че това, което изрекох тогава, беше метафора. Но въпреки това  се извинявам”, изрече поетът.

“Вижте, че има подход. Да приемем, че вашата чест е сериозно накърнена. Но подсъдимият току-що изказа към вас една добронамереност. Смятате ли, че с това извинение делото може да приключи със спогодба”, обърна се към поетесата магистратът.

Албена обаче не отстъпи. “Какво ми гарантира, че няма отново да отправи към мен подобни реплики?”, контрира тя.
 

Съдията продължи да ги увещава, че са интелигентни хора, държат на своето реноме и най-разумното решение е да се помирят.

“Всички червени линии вече са преминати”, отсече Хинкова. “Но има и други цветове, дайте да намерим баланс”, настоя Калибацев. “Късно е!”, категорична бе Албена.
Магистратът добронамерено я посъветва: "По-добре късно, отколкото никога. Ще бъдете добре възприета във вашата среда, а и в обществото. Оттук нататък каквото и да ви се случи, вашето поведение ще бъде по-достойно. Не е нужно да се търси възмездие. У подсъдимия има добра воля за решаване на този спор. Вие ще излезете много по-доблестна.”

След това  заговори, че в живота има добри и лоши моменти. Но човек трябвало да гледа напред.  Засегнатата обаче не искаше и да чуе за помирение. Твърди, че понесла много обиди, след като случаят се разчул. На литературните сбирки събратята  по перо непрекъснато я пародирали. Не била убедена, че ако прости на колегата си, това щяло да сложи край на по-нататъшни подигравки.

Хинкова разказа, че последно със Славов се засекли на 21 октомври на премиера на стихосбирка. “Щом ме видя, моментално си обърна главата на другата страна”, упрекна го 39-годишната госпожица.

Тя припомни, че членувала в клуб “Младост” от 9 години. Досега никой не се бил осмелил да постави под съмнение нейната непорочност. След обидата на Славов почти на всяка сбирка я поднасяли.

Съдията слушаше и се чудеше как да внесе спокойствие в душата на засегнатата поетеса. “Факт е, че между вас има търкане. Не си говорите, не се поздравявате. Може да има някакво привличане между двамата, не зная”, продължи да размишлява Калибацев.

Изведнъж спорът се ожесточи между Хинкова и защитата на Славов. Адвокат Иван Колев упрекна ищцата, че развявала като знаме медицинското си удостоверение за девственост.

“Получихте своя звезден миг. Колко ще продължи той, не зная”, заяви защитникът. Хинкова започна да го апострофира на висок глас. Тогава съдията ги предупреди, че ще ги накаже с глоба от 500 лева, ако не спазват реда в залата.

Той засекрети делото, тъй като тъжбата съдържала факти от интимния живот на Албена.
 

Следващото заседание е насрочено в средата на декември. Тогава ще бъдат призовани на разпит поети, които са станали свидетели на “кръвната обида”, нанесена на Хинкова.

Тя се прочу покрай миналогодишните протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Когато пловдивчани окупираха областната управа срещу назначението на Венцислав Каймаканов за губернатор, поетесата се появи с клетка, в която носеше своя котарак Тумби. Тогава тя обясни, че е докторантка към БАН.

image Албена на миналогодишните протести с котарака си

 




Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Луда работа.
31.10.2014 00:06
Луда работа.
цитирай
2. gothic - Пуйтеса.....
31.10.2014 09:56
Пуйтеса.....
цитирай
3. pantaleev - Прав си
31.10.2014 12:16
Също като блог.бг. Преди година-две поетеси от откровение врякаха, че Полигор ги задирял. Твърде познато :D
цитирай
4. ko642 - Голям ташак :) Да не казвам голяма ...
31.10.2014 15:41
Голям ташак :) Да не казвам голяма дума, но тази ще си остане вечно непорочна.
цитирай
5. christof - Цитат: "Той засекрети дел...
31.10.2014 17:01
Цитат: "Той засекрети делото, тъй като тъжбата съдържала факти от интимния живот на Албена."
Въпросът ми е: какъв интимен живот би трябвало да има една девствена жена?
цитирай
6. apostapostoloff - Много станаха лудите в
31.10.2014 17:03
България! Да и таковам на химена!
цитирай
7. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
31.10.2014 19:50

Олеле! Представям си тази колко отрова е събрала.

Девствена на 39!!!!! От такова нещо всеки ще пощурее.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2649910
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031