Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 10:12 - Малкото царство на големите празнодумци
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 2739 Коментари: 6 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Имало едно време една китна част от Европа и дошли едни прабългари и си я отвоювали както си му е редът и се започнало едно царуване, едни битки, едни борби, кой да води бащината чета и така дрън-дрън-дрън и бла-бла-бла и дрън-дрън-дрън и се стигнало до една “светла” дата в началото на септември и дошли едни орди от едно племе от шведски произход, на което простите българи дали език, писменост и религия и се трайно настанило въпросното племе посредством едни лумпенизирани “мислители”, пролетарии, селски и градски стопани и зауправлявало дълго и продължително онези, които първом били синове на Тангра, сетне станали синове на оня там Йехова ли, Саваот ли, (щото и самите творители на въпросния Бог не били сигурни, тъй като си съставяли двумонотеистичната система по заемки от други по-сносни учения), а след това пък синовете на Тангра и на неустановеното двуличие станали синове на Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Гошо Тарабата и на такива светли алкохолизирани личности като Антон Иванов....

Народонаселението на въпросното царство господарство било населено, че и пренаселено от извънредно храбри люде, всички до един велики юнаци и бабаити, честни и почтени и много, ама много разбиращи на първо място от политика, а след това от жени, бира, ракия, футбол, коли, че и от класическа музика даже!

Да не си помислите, че тези хора са някакви социално неангажирани и без позиция?! Абсурд! Всеки, ама всеки един бил страхотно ангажиран, имал не една, ами, две, три, четири, че и повече позиции, та даже на моменти забравял коя позиция за къде била, та се случвали и грешки!

Хората дружно организирали манифестации за борба с антисоциалните явления и прояви в чистото като бистра сълза общество, преяждали доволно с бахур и шкембе чорба, строяли замъци, прогимназии и окръжни болници в китните си дворчета и организирали бунтове и революции... срещу империализма, където хората имали всичко, но нямали свобода!  Всички били готови да пролеят кръвта си за каузата, но най-вече искали да излязат и да се внедрят в онези разкапани и зловонни общества, където похотта, користолюбието и социалната несправедливост се измервали с такива презрени предмети на бита и потреблението като хладилници, перални, стереоуредби, телевизори, че и леки коли! Там гадовете, че и социално слабите пушели Кент и Марлборо и пиели маркови питиета, нещо, което било видно от посещенията на западните туристи по родните морета и планини, ако че туристите били от социалната шлака на онуй гадно общество....

Но дошла демокрацията и..... приказката свършва за да започне пълната помия на това, което уродите от Червената бабичка и тъпоумното население наричат “Демократичен преход”....

Та думата ми е за това, че изведнъж се оказа, колко много били дисиденти!!!!

Да, ако са били членове на ДС, те наистина могат да се нарекат ДиСи-денти...

А другите?

Другите са си все същото блеещо стадо, което първосигнално чака като кучето на Павлов да му светне сигналната лампичка и да започне да звукоотделя!

Точно така! Няма значение, дали ще се дерат по площади, паланки и на майка си у кривото гърло с простотии от сорта “За да има мир – БСП в Сибир”, “Кой не скача е ченге”, “БСП!!!”, “ДПС!!!” – всичко е от копчето!

Онова, което го завираха в гъза на всеки от светлата дата 09.09.1944 до 10.11.1989 и сега с кеф го натискат при нужда!

Най-смешното е, че като го натиснат това копче и съответните граждани избрецат съответния лозунг, последните се чувстват по граждански достойни и удовлетворени от величайшата си смела постъпка...

Ей, мишки!

Кое ви е гражданското?!

Това, че докато ходите по улиците и грабят детето и възрастния до вас, или направо на тротоара изнасилват момичето се правите, че не виждате!

Какви граждани сте, като от страх обрекохте децата си на тъпоумие и безперспективност и нито един път не се вдигнахте СПОНТАННО!!!!

Това са ДВАДЕСЕТ И ПЕТ години!!! За толкова време човек се зачева, ражда, проговаря и прохожда, изучава се, става пълнолетен и влиза в живота, че и семейство и деца създава!

А вие какво научихте и направихте за тези двадесет и пет години?!

Оставихте се да ви ограбят по най-вулгарния и безпардонен начин, да ви вземат залъка от устата, да ви изгонят децата, които никога няма да заселят построените в китните ви дворчета безполезни прогимназии и окръжни болници, а вие?!

Вие седите и точите сополи, колко сте били нещастни и онеправдани, видиш ли!!! И за ваш срам ви хранят децата ви, защото сте страхливци!

Големи страхливци и още по-големи празнодумци!

Майстори на късия разказ и на полизахарно-амилазна екстензия, демек  на разтягане на локуми!

“Разбирачи” на всичко, които нищо не могат да свършат, освен да леят реки от думи!

Книжни тигри и сламени лъвове, които се насират, когато някой само им намекне, че ще им вземе жалките стотинчици!

Колко от вас някога са се замисляли, какво е значението на думата СВОБОДА?!

Кое е свободата – да се превърнеш от човек в къртица, или от човек в птица?!

Онези корави и мъдри мъже, пропътували през вековете разстоянието от Балхара до днешна България и създали по пътя си държави, за които са говорили с възхита и преклонение чуждите древни летописци, са отвоювали с кръвта, смелостта и мъжеството си всяка педя земя, която вие в момента бавно превръщате в бунище!

На копията са имали закачени конски опашки, защото конят е символ на Свободата!

Да, това са били истинските българи! Онези, които са измирали, но не са отстъпвали и чиято героична смърт е карала враговете им да сведат глава в знак на почит! Онези, които са знаели, що е род, родина и кауза!

И знаете ли, какво ще ви кажа!

Дайте да вземем да орежем опашките на овцете, докато все още ги има и да ги закачим по пилоните до знамената, защото дотам я докарахме – превърнахме се в стадо и в овчи народ!




Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздрав!
18.09.2014 15:39
Все още са малко тия, които осъзнават докъде сме я докарали и търсят начин да променят това овче статукво... Овцата е овца, защото обича да я доят, да я стрижат и да я водят, а у нас овцете са в пъти повече от хората, но са с право на глас...
цитирай
2. getmans1 - Батого, да си го кажем направо, ...
19.09.2014 01:23
batogo написа:
Все още са малко тия, които осъзнават докъде сме я докарали и търсят начин да променят това овче статукво... Овцата е овца, защото обича да я доят, да я стрижат и да я водят, а у нас овцете са в пъти повече от хората, но са с право на глас...


... да не се сравняваме с фауната и флората, те не са виновни, ... ние хората сме, нефелни, за голямо съжаление!
цитирай
3. apostapostoloff - За 25 години българите направиха грандиозни неща!
19.09.2014 06:28
Те постигнаха ВСИЧКО, което си бяха поставили като цел: свалиха комунистите от власт, създадоха многопартийна система, завоюваха си правото на свободни избори, свобода на словото и печата, въведоха пазарната икономика, присъединиха се към НАТО и ЕС. Днес една българка дори вече е ВИЦЕПРЕМИЕР НА ЕС. България днес е ОБРАЗЦОВА страна- тя е с най- нискък външен дълг и най- нисък бюджетен дефицит в рамките на ЕС.

От една фалирала страна България се превърна в Балкански лидер и днес е между 40- те държави с най- висок стандарт и качество на живота в света. Е, малко, но от сърце.

Има обаче един незначителен проблем. Част от населението на страната е доста простовато и от дърветата не може да види гората...
цитирай
4. shtirlic - позволете малко критика
19.09.2014 09:15
Използваните от Вас понятия са неточни. За да не съм отегчителен ще дам само един пример. Петият Ви абзац започва така - Но дошла демокрацията и.....
В следствие на това, че се признахме за победени в Студената война, демокрацията не ДОЙДЕ просто така по нашите земи, а ни беше НАСИЛА НАЛОЖЕН отвън от т.нар. наши победители. Целта на наложения от победителя строй е по някакъв начин да компенсира техните разходи докато са се опитвали да ни победят /то и целта на всяка война е такава/. Нека не забравяме, че и комунизма беше така наложен, християнството и още много други фактори способстващи за цветущата картинка в момента.
Ще се радвам, ако не разглеждате коментара ми, като заяждане, а само като стремеж нещата да се наричат с истинските им имена. Защото само когато нещата звучат по истински, тогава се разкрива реалната картина, до тогава всичко е мъгла от демагогия, целяща да ни закопае още по-дълбоко в помията.
цитирай
5. turb04 - Оценявам мнението Ви и не виждам в ...
19.09.2014 09:16
Оценявам мнението Ви и не виждам в него заяждане.
цитирай
6. lado - за този тип демокрация
19.09.2014 10:43
си има термини - фасадна, ерзац, псевдо и т.н.
а за историческите препратки....
Ние сме си оттук, не сме идвали отникъде.
Иначе - останалото, да. Така е. Аз мисля, че след 2020 ще се преброяваме отново, и нещата няма да са в полза на аборигенното население. Те и сега не са, но
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2649855
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031