Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2014 10:48 - Калните хора от Калище (и не само)
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 5838 Коментари: 23 Гласове:
20



 Не зная дали всички нормални хора са напуснали страната, но съм убеден, че са по-голямата част.
Двадесет и пет години преход - двадесет и пет години израждане! -  ето това трябва да е лозунгът, който да отрази случващото се през последния четвърт век!
Рухнаха ли митовете, че българинът е гостоприемен и човеколюбив или се изнесоха някъде в странство?
Гледам днес, че някакви хорица от някакво селце ще вдигат революция, че в селското им училище, където учат 18 (?!) деца, щели да дойдат и деца от Афганистан!
Не талибани, не терористи, не наркотрафиканти, а деца!
Какъв урод трябва да си, за да скочиш срещу дете? А какъв родител си, щом го правиш?
Някой замисля ли се, че тези деца са изтръгнати от средата си и вероятно тежко понасят промените? Някой замисля ли се, че те трябва да имат шанса просто да живеят нормално, защото не са виновни за нищо? Нима нямат право на бъдеще?!
А дали някой се замисля как би се почувствал самия той, ако му се наложи да отиде по принуда в друга държава и някакви хора да сочат детето му с пръст като заразно болно?!
Не, естествено! Тогава въпросните задници ще вият и ще реват, че ги дискриминират!
Ето, това е любезния, гостоприемен, сърдечен и човечен българин! Дребният селски тарикат!
Той е същия от Розово, който принуди едни сирийци да напуснат наетата от тях къща!
Той е льольото, който отива под знамената на Волен и в крайна сметка се превръща в оръдие и маша на Русия, за бранене на разни Южни потоци, реактори и всякакви други далаверки! Той е глупака, който всеки път се лови на гола кука и отива да избере все същите тъпанари!
Срам ме е!
Срам ме е от изродите, които изплуваха за четвърт век!
Срам ме от този нетолерантен, макар и емигрантски народ!
Срам ме е от неговата глупост и непрозорливост, от стеснения му духовен и мисловен кръгозор и от селската му дребнавост!
Срам ме е от тези окаляни в собствената си простотия, злоба и нечовечност хора, но си мисля, че местото им е точно там - в тинята, на дъното, защото, ако човечността ти е мъртва, всичко друго отдавна се е разложило!



Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Работата е там, че разни краеведи от рода
15.09.2014 11:03
на Иван Хаджийски пишеха глупости, подмазвайки се на българските си читатели. Аз обаче наблюдавам вече от доста време българите и стигнах до убеждението, че те са шовинисти, патриотари, расисти и мизантропи. Толерантни били! Я питайте някой хомосексуалист или циганин дали са толерантни българите!

У нас от край време има сегрегация, има я и до днес. Служих на времето в елита на БНА и през цялата си служба не срещнах в казармите на ШЗО нито един циганин, нито един турчин, нито един евреин, нито един арменец. Така беше и в университета. С много малки изключения, може би.

Дискриминирани у нас са не само малцинствата и обратните, дискриминирани са дори и българските жени. Това е една ужасна черта на нашия национален характер, която, според мен, е неизкоренима.
цитирай
2. turb04 - В армията нещата не бяха толкова на ...
15.09.2014 11:14
В армията нещата не бяха толкова на етническа основа, колкото на политическа и рационална.
За турците и евреите е ясно, че бяха на политическа основа, заради преименуването и близостта на тогавашната държава с палестинците, за сметка на евреите, а циганите си бяха нискообразовани и си отиваха директно в Строителни войски и КЕЧ.
Арменците също са малцинствена група, но имаха свободен достъп навсякъде, както и сериозни постове.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздрав!
15.09.2014 14:57
Много точно си им го зачукал на тъпите, оскотели селски тарикати, които са загубили всякаква човещина и мярка и си въобразяват, че живота принадлежи само на тях! Изкефи ме този постинг, защото е самата истина!
цитирай
4. dimat - turb04: Срам ли те е?Има едно много просто нещо,за изтриване на срам.
15.09.2014 16:05
НАРИЧА СЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР.Защо просто не си ги вземеш тези имигранти,заедно с децата им у вас и ни покажеш,как трябва да се постъпва.Понеже виждам,че имаш ревностни сподвижници,може да си организирате кооператив и заедно да приберете имигрантите, с "челядта" им,па може и училище на собствени разноски да им отворите,заедно с вашите деца,или внуци.Нямате представа,какъв пример ще бъдете за "тъпите селяци".Хайде,давайте.Лесно се лае по форумите за сребърници.Трудно се дава личен пример.
цитирай
5. turb04 - Става, ама после, когато направим ...
15.09.2014 16:11
Става, ама после, когато направим кооператива, просто ще спрем да плащаме данъци, защото и това е личен пример и когато "тъпите селяци" започнат да вият, че няма пари за наводнения, за субсидии, за подпомагане на селските райони, в които има много пустеещи земи, които пък селяците не щат да обработват, защото са много велики, а чакат някой да им пусне нещо, тогава ще предложа на въпросните "тъпи селяци" да си направят взаимоспомагателна каса и да се оправят с парите, като по този начин също дадат личен пример как се излиза от криза.
Или "тъпите селяци" имат само очаквания от събрани със СМС-и пари, когато им припари под задника?
Ти ми кажи.
цитирай
6. shtaparov - Хората са прави- чужденците, не...
15.09.2014 16:30
Хората са прави- чужденците,независимо деца или възрастни,заплашват сигурността им. Не им е мястото на чуждите деца в нашите села- ако толкова е необходимо,нека ги настанят в турските села,или в циганските (вече има и такива). Защото в България изглежда има хора,които се грижат да не остае място незамърсено и неопорочено от неща и явления,на които не им е мястото там. Ако едно село е останало чисто откъм чужденци- нека да си остане чисто,сиреч: да не бързаме да смесваме храната и боклука. Не че децата са боклук- те съвсем не са,но в тнези условия на беззаконие и повсеместно пренебрежение към собствеността,оставено от комунистите,покрай ежедневните цигански и чиновнически обири,на местните хора само това им е изтрябвало- да си сложат още едно гайле на главите! Щото социалистическата власт има едно много характерно свойство- да трупа проблемите един върху друг и да наслагва все нови и нови,без да е решила старите. Затова хората напускат селата или бягат в чужбина- едно спокойно местенце не им е оставено,на което да могат да намерят себе си и да се почувстват Българи. Затова приятелю не ги съди- те не са виновни а е виновна червената власт,която не иска да ги чуе!
цитирай
7. dimat - Ами първо покажи с личен пример,
15.09.2014 17:02
а след това философствай в условно наклонение.Освен това,ето,оказа се и ново поле са "личен пример".Отивай на село при "тъпите селяци",както ти казваш,пустеещи земи бол,място,където да показваш личен пример и работливост,много.Хайде!Почни!Да не ми направиш пак едно оправдателно изложение в условно наклонение.
цитирай
8. turb04 - до dimat
15.09.2014 18:40
точно на теб няма да давам личен пример, защото си дрънкало и от такива философи като теб ми е писнало!
Пак такива "разбирачи" насраха и протести и промени!
Бъди си тъп селяк и се оправяй!
цитирай
9. getmans1 - 4. dimat - turb04: Ето ЕДИН отговор и на двама ви!
15.09.2014 19:17
Когато правителството на Орешарски търсеше къде да настани бежанци, когато Телиш протестираше, и когото стана това що стана в Розово, тези хора сами / е Общинския кмет/ пожелаха да помогнат на „нашето правителство“.
Но сега правителството не е „наше“ и вече може да се протестира.

Между другото това в Розово не бе дело на цялото население а на местната опозиция на на кметицата от ГЕРБ. И докато тази кметица разбере какво става в селото и, в съседното бяха приготвили квартирата, баницата и шарената сол че и медиите бяха поканени.

Жалко е че стават такива неща в страната ни, жалко е че се лепва петно на всички ни, НО по-жалко е че става по този начин!
цитирай
10. nikikm - Лично мен,
15.09.2014 19:50
Лично мен,ме е срам от такива,като теб,родоотстъпници и майкопродавци,ако изобщо си българин,защото може и да не си. Ти си,като убийците, които хулят и заплашват тези,които са набили някого от тях за убийство! Като добре облечена в топъл балтон,охранена въшка,която презрително хули,бедните и гладни парцаливковци! Ти си нищо!
Ти не виждаш упадъка на един велик народ,циганизацията и отродителството на което е подложен,на отровителство,ако щеш, на дебългаризация, на непрекъснати,насилствени и нечовешки действия в тази посока,плюс ограбване и морално унижение! БЕЖАНЦИ У НАС НЯМА! Един плаче за майчин език,а нашият е силно замърсен,неглижиран и си отива,станал е език на простаци!Това виждаш ли! Другият плаче за чуждите дечица,до като неговите са гладни,голи,боси и главното болни и още по-главното ВЕЧЕ МАЛЦИНСТВО В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА! ДНЕС,ТУК В БЪЛГАРИЯ И НЕ ОТ ВЧЕРА, БЪЛГАРИТЕ СА ВЕЧЕ МАЛЦИНСТВО И БЕЗ БЪДЕЩЕ! В МАЛКО ТЪРНОВО ОТ 25 НОВОРОДЕНИ САМО ПЕТ СА БЪЛГАРЧЕТА! КАКЪВ ЧОВЕК СИ ТИ ?! И си седнал да баеш,бабуваш и заблуждаваш! Кого? Българският пенсионер ли,на когото т.н. държава му краде пенсията и за 40 години трудов стаж му дава подаяние,не пенсия,подаяние от 150-200 лева,а на т.н. бежанци,всъщност незаконни емигранти,по-богати от нас,т.н. държава отпуска за издръжка по 1200-1400 лева месечно,поне официално! Може и да са повече. БЕЗ ДА Е ЗАДЪЛЖЕНА ПО НИКАКВИ ЗАКОНИ,КАТО ЛЪЖЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА,ИЗЧЕЗВА ИЗРОД, НЕ ВИДИШ ЛИ? КАК ИСКАШ ДАВЕЩИЯ ДА ПОМАГА НА ОНЯ,КОЙТО Е НА СУШАТА? НО, ВИЖ КОЙ ПРАВИ ВОЙНИТЕ,КОЙ ПРАВИ ОТ ХОРАТА УБИЙЦИ И БЕЖАНЦИ! ТАМ ПЛЮЙ,АКО ТИ СТИСКА! И го пусни това,да те видим,то няма да изчезне!
цитирай
11. perrorabiosotannen - Митът за толерантността е един от многото.
15.09.2014 20:44
Ще трябва и деца да се внасят, иначе ще започнат да затварят училища.
цитирай
12. анонимен - Браво, Марине!
15.09.2014 22:12
Остър до болка, но и точен също до болка!
цитирай
13. turb04 - Лично мен, ме е срам от такива, като ...
16.09.2014 09:17
[quote=nikikm]Лично мен,ме е срам от такива,като теб,родоотстъпници и майкопродавци,ако изобщо си българин,защото може и да не си. Ти си,като убийците, които хулят и заплашват тези,които са набили някого от тях за убийство! Като добре облечена в топъл балтон,охранена въшка,която презрително хули,бедните и гладни парцаливковци! Ти си нищо!

Да те питам, ти някога мислиш ли и четеш ли внимателно или просто си повтаряш като папагал едно и също?
Ти къде беше, бе, поборнико преди 10.11.1989?! Защото у нас се брояха на пръстите на едната ръка тези, които НАИСТИНА протестираха и се борех под някаква форма и ти не си бил сред тях! Ти си лапкаше там и мрънкаше под юргана, нали?!
Не са те затваряли, не са те мачкали и сега изведнъж стана демократ!
Майната ти!
Прочети ми другите постинги преди да сереш!
Там говоря за нещата, за които и ти говориш!
И ако си такъв родолюбец, ставай и върши нещо, а не да ходиш и да сереш по хората!
цитирай
14. lado - Не ме срам.
16.09.2014 11:58
Срамът е реакция на психиката на индивида, когато е осъзнал, че стореното от него зло грях, простъпка, са неправилни и неприемливи, погрешни, неправедни.
Да, никога няма да отрека, че съм българин, ако ме попитат. Нямам вина в това. Както и не съм бил поддръжник на комитата, расистите, секакви фили...Имам си грехове, за тях си ме е срам.
а народеца ... вече и не го съжалявам
цитирай
15. mt46 - Простотия,
16.09.2014 13:00
злоба, нечовечност, селски тарикатлък има навсякъде - и в големите градове, където се преселиха мнозина селяни... Имам роднина-шопкиня, която откровено си призна, че не обича гостите /но иначе харесва домашното вино/... Не знам защо мнозина столичани мразят провинцията /това не е ли нетолерантност?/, смятат се за върха на цивилизацията и интелекта... "От Витоша по-високо нема" е шопска поговорка, която ми мирише на духовна ограниченост... "Тъпите селяни" ли са виновни, че София е център на мутрите, на мафията, на проституцията /в пряк и в преносен смисъл/, на партизанщината?...
цитирай
16. turb04 - Адаш, нещо не правя паралел между ...
16.09.2014 13:02
Адаш, нещо не правя паралел между темата и коментара ти.
"Тъпите селяни" бяха вкарани в разговора не от мен.
Аз говорех за човеци.
цитирай
17. mt46 - Разбирам, адаш...
16.09.2014 22:48
Но проблемът е сложен, нееднозначен... Дали тези бежанци са дошли легално?... Освен това местните се страхували, че децата може да носят зарази... Сега прочетох - решили са да ги настанят във "Враждебна" -
http://www.segabg.com/article.php?id=717323
цитирай
18. nikikm - 13. turb04 -
17.09.2014 00:20
Юх! Не уцели! Приказваш без да познаваш! Аз вземам отношение,към това,което си постнал. Приеми си присъдата!Така мисля,така написах! Имам име,не номер на турбина! Дано си направил половината от това,което аз.Не се хваля,колкото съм можал и не съм се спрял.Не ми носи облаги,НАПРОТИВ! Пък и не те псувам,както ти псуваш колеги! Ама позицията ти е ...кална братле,много кална и антибългарска, каквото и да си мислиш и каквото и да си самовнушаваш! И крокодилът лее сълзи,докато си дъвче жертвата! Единственото хубаво е,че не си ме изтрил,за това поздравления,намерил си кураж!
цитирай
19. turb04 - nikikm
17.09.2014 09:05
Напротив, ти беше напълнил коментара си с какво ли не, само и само да приказваш.
Поразрових се из гугъл и из профила ти и освен, че в гугъл изобщо не разбрах кой си ти и за какво се бориш, в блога ти видях, че основно препубликуваш кой какво е казал.
За разлика от теб аз съм и с името и лицето си и когато ми напишеш името в гугъл излизат много страници.
Както и да е.
Първо, не виждам кое е антибългарсокото в позицията ми, защото казвам неща, които са самата истина.
Второ, въпреки че си "направил поне двойно" на това, което аз съм направил, никъде не съм виждал физиономията ти, а мен ме познават много от хората, които от десетилетия се борят.
Лично за мен си поредния дърдорко, който само обикаля, пише разни лозунги и се бие в гърдите.
Да напишеш "България над всичко" не е като да се бориш - просто отбелязвам.
цитирай
20. turb04 - Кметът на Земен поиска в града да се обучават деца на бежанци
17.09.2014 10:30
Ако държавата реши да поиска ученически места за децата на бежанците в Земен няма да има революции и напрежение. Това каза в ефира на „Хоризонт" кметът на гр. Земен Димитър Сотиров.

Моралните и професионалните задължения на учителите са да посрещат деца. Те за това са в това училище. Аз мисля, тъй като съм бивш дългогодишен учител, си мисля, че да откажеш на дете да го възпитаваш, да му даваш знания означава все едно доктора да върне болен, коментира Сотиров.

Кметът бе категоричен, че не е чул за битова престъпност, породена от бежанците в Ковачевци.

Може би немотията и мизерията карат хората в Ковачевци да са по-озверени срещу чуждото. Може би са настроенията, а може би е това, че училището им е много малко, смята кметът.
цитирай
21. nikikm - Всъщност
17.09.2014 23:25
не съм и очаквал кой знае колко от отговора ти.Колкото си можал!Начина по който пишеш,показва,че тази тема не те интересува от този ъгъл,който е важен за мен,а и не споделяш ценностите,които аз споделям.Всъщност те не са лично мои,както се досещаш и ако,на нашия народ са и с тях е оцелявал и се е съхранявал през вековете.
Не съм те карал да ровиш в нета за мен,нито имам намерение да ти се доказвам.Нито пък държа на мнението ти.Много е важно,даже изключително,че си публикувал снимката си,явно се харесваш.Дано да е твоя.Да ти драсна и още нещо,но някак си не виждам смисъл!Хайде със здраве от дърдоркото!
цитирай
22. turb04 - Казах ти го - ти си един празнословен ...
18.09.2014 07:01
Казах ти го - ти си един празнословен дърдорко, който да нищо не става, а за ценности дори няма какво да се говори - просто си чешеш смачканото его и се правиш на нещо, докато всъщност си поредната кръгла нула.
цитирай
23. shtaparov - на Иван Хаджийски пишеха глупости, ...
19.09.2014 16:43
apostapostoloff написа:
на Иван Хаджийски пишеха глупости, подмазвайки се на българските си читатели. Аз обаче наблюдавам вече от доста време българите и стигнах до убеждението, че те са шовинисти, патриотари, расисти и мизантропи. Толерантни били! Я питайте някой хомосексуалист или циганин дали са толерантни българите!

У нас от край време има сегрегация, има я и до днес. Служих на времето в елита на БНА и през цялата си служба не срещнах в казармите на ШЗО нито един циганин, нито един турчин, нито един евреин, нито един арменец. Така беше и в университета. С много малки изключения, може би.

Дискриминирани у нас са не само малцинствата и обратните, дискриминирани са дори и българските жени. Това е една ужасна черта на нашия национален характер, която, според мен, е неизкоренима.


Българите не са шовинисти,понеже властта ги възпитава в нихилизъм. Те не са и расисти- това не е в природата на никой човек,а просто са гнусливи към уродствата на останалите. Евреи в ШЗО не си видял,понеже те не обичат да воюват. Цигани пък няма там,защото не могат себе си да пазят,камо ли пък нас. Освен това,от КПСС до Бе-Капе е имало наредба за останалите хора с неБългарски произход да бъдат игнорирани от офицерска служба,за да не издънят фронта в някой решаващ момент. Дискриминация в България до 1944 г. не е имало- имало е хилядолетни народни и религиозни обичаи,които е трябвало да се спазват. Дискриминацията у нас я поражда комунизма: при него циганите и турците са с повече права от Българите- за справка виж статистиката за броя на населението в 1944 г. и в 2014 г.ркакто и броя на не-Българските народности у нас,тогава и днес!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2650051
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031