Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2014 11:14 - Парадоксът на лудостта
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 5633 Коментари: 18 Гласове:
17

Последна промяна: 29.08.2014 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Чета от вчера писанията за срещата между Лудогорец и Стяуа и си задавам въпроса, дали аз и пишещите и врещящите по различни медии сме гледали един и същ мач.

То едни дитирамби за героизъм, за невероятна игра, за агресия, комбинации, мощ, подкрепа, та чак да си помислиш, че си бил я на Бернабеу, я на Камп Ноу, я на Сан Сиро.

Защо ли имам усещането, че човекът със странния поглед се е постарал да си подсигури небивал медиен комфорт и че всички журналисти, които преди скочиха като ужилени при декларацията на Благодетеля и пред размахания му в тяхна посока пръст, изведнъж замъркаха като котенца, а от устите им се заизливаха тонове шербет, та чак да се притесниш да не хванат диабет?

Ало, колегите, вие какво гледахте и къде ги видяхте всичките тези подвизи?!

Та първата голова атака на гордите ви „орли“ беше в 75-тата минута?!

Този мач беше толкова грозен и нещастен, че дори гръцкият национален отбор, обявен за прародител на непривлекателния футбол, не би могъл да го изиграе!

Настоящият отбор на Лудогорец е една бледа сянка на това, което беше миналата година и дори достигането му до мача със Стяуа си беше плод на късмет!

Ако Стяуа не бяха дошли да играят с тактиката на Стойчо Младенов в международните срещи, щяхме да имаме едни проскубани гарги, а не орли, а „фармацевтът“ щеше да гледа жално-милно, както гледаше от тунела в средата на осемдесетте минути!

Българският футбол печелел от „постижението“ на Лудогорец?!

Глупости! Печели Домусчиев и то не друго, а пари! Печелят играчите и щабът и дотам.

Предвид факта, че и двата отбора от онази вечер не ставаха и за Лига Европа, какво да очакваме от тази група, в която попаднаха разградчани?

Треньорът им, очевидно, също е на сходни хапове и прашец като собственика, защото говори за някакви безумия, че били способни да вземат точки от всеки от отборите в групата... Аз веднага си представям как Терзиев спира успешно Кристиано Роналдо или Бейл, надбягвайки ги безапелационно...

Какво пък... Защо само Левски да има срамна страница?

Може да съм лош пророк, може и много да греша, но ми се струва, че попадането в заветните групи на ШЛ няма да донесе добро на Лудогорец.
Тъкмо обратното. Те ще се съсредоточат върху тези мачове, което ще ги оголи за вътрешния шампионат, а неминуемият разгром в групата ще смаже натрупаното огромно самочувствие и може да доведе до тотален срив така, както се случи с Левски.

Треньорът на Лудогорец е най-слабия до момента и е въпрос на време да се издъни тотално, а комбинацията от всичко описано ще набие отровен шип в диспропорционалното его на Домусчиев, който не умее да преглъща поражения.

Медийната подкрепа няма да свърши работа, защото Алекси Сокачев, който за мен е бил предварително позлатен, няма да е на терена и колкото и да се дере и пени, няма да промени нещата.

Като казах за него, да взема и да довърша – това момче има проблеми или с психиката, или със сервилността и послушанието! Никога не съм чувал по-неадекватен коментар!

На моменти имах чувството, че някой е решил да се изгъбарка с драгите зрители и е пуснал откровен психопат да начеше крастата си! В последния половин час от мача просто спрях звука, защото иначе щях да изляза навън и да извърша масово убийство!

И за последно – подкрепата по трибуните.

Да ме прощавате, ама това си беше чиста проба жалък цирк!

До гола за Лудогорец се чуваше някакво „мрън-мрън“ от трибуните, за разлика от стройните скандирания на гостите! Голяма подкрепа, няма що...

Тук е местото да кажа, че „успехът“ на Лудогорец не е за всички българи и че не всички българи се гордеят с него!

Както и да е. Оттук насетне е много вероятно да започне изгревът на залеза на „Проекта Разград“.

Ще поживеем, ще видим.




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Ще видим каква песен ще
29.08.2014 11:45
запеят, когато и Базел, и Ливърпул, и Реал разпорят задниците на "орлите"...
цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
29.08.2014 13:08

Да си призная честно, аз гледах мача от 118-та минута и не мога да коментирам играта. Гол в 90-та минута е голям късмет, но по същия начин Стяуа спечелиха първия мач.

Не съм от онези, които смятат, че задължително трябва да се вика за даден отбор, само защото е български. Въпрос на виждания – признавам правото и на онези, които го правят, и на онези, които предпочитат междуклубния спор /да не го наричам омраза – звучи грозно/.

От Левски – Олимпия съм се зарекъл да не викам за друг отбор освен за ЦСКА – тогава наистина много се ядосах на сините. Hо пък в интерес на истината се израдвах на успеха, донесен от Лудогорец. По същия начин на големи първенства се кефя на сърби и румънци.

Нека го изживеят момчетата! Кога в Разград са мечтали за подобни неща? И дано Свети Реал да е по-милостив, че като помня срещата с Валенсия ...... ама айде да не пророкувам лоши неща. Чудесата затова са чудеса – идват неочаквано ...

цитирай
3. asthfghl - ...
29.08.2014 21:41
Злобата и завистта българска изглежда край няма. Явно повече българи ги е яд за класирането на Лудогорец, отколкото да се радват. Типично по български.
цитирай
4. turb04 - Извинявай, ама точно твоят коме...
29.08.2014 21:46
Извинявай, ама точно твоят коментар е по български.
Откъде накъде трябва да съм длъжен да се радвам за Лудогорец?
Защото са българи ли?! Айде, да не ставаме смешни! Там българите се броят на пръсти, а и аз си имам отбор, който обичам и подкрепям.
Истината е, че Лудогорец не е за там, но щом трябва да се повтаря резила с Левски - нека.
Аз пък мразя медийното облъчване и да ми се вменява кога да съм патриот. Това последното е типично българско, не мислиш ли?
цитирай
5. asthfghl - 4.
30.08.2014 09:34
По-скоро твоето е типично по български: аз съм си за мене си, всеки сам за себе си.

Затова нацията ни изчезва бавно, но сигурно. Хората ни се кланят на чуждото преди своето.
цитирай
6. turb04 - Какви глупости ми говориш? Къде ...
30.08.2014 09:57
Какви глупости ми говориш?
Къде по света има колективно единомислие, освен в болните фантазии на онова сбъркано учение, комунизма?
Няма такъв филм - всеки има правото да харесва онова, което той счита за интересно, привлекателно или красиво.
Ами, ако аз взема да ти налагам какво да харесваш, как да мислиш и какво да говориш? Ще ти хареса ли?
И престанете с тези глупости за нацията.
Нацията не изчезва, защото аз не харесвам Лудогорец (аз всъщност писах за мача и за реалностите в онзи отбор, ама карай..), а защото българинът е прост, мързелив и алчен! Затова ще изчезнем, а и защото масово ги мързи да мислят и само консумират пропагандата!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Поздрави за хубавия материал!
30.08.2014 10:11
Царе сме на нагласените неща!
Едно от тях е силният отбор на " Лудогорец" Кой го знаеше преди пет години?!
Дърво без корен Къде му е школата, къде са създадените от нея футболисти?
Това не е проблем само на отборът с хубавото и звучно име, а на всичките ни водещи отбори
Наистина, ще трябва да разчитат само на съжалението на грандовете в групата, както ни съжали Нигерия на Световното в САЩ, да не ни бият с двуцифрен резултат
Всичко друго ще е успех за отборът и за хаоса във футбола ни-организираният хаос, както гениално го определи тогава Кройф
А футболът е огледало на обществото, този организиран хаос е навсякъде в него
Приятен ден!
цитирай
8. turb04 - Приятен ден и на теб! :)
30.08.2014 10:37
Приятен ден и на теб! :)
цитирай
9. asthfghl - 6.
30.08.2014 11:11
Кой говори за колективно единомислие? Говоря за елементарно уважение към труда на сънародниците. На стадиона имаше българи, подкрепящи румънци срещу българи. Какво имаш да кажеш по този повод?

Не ми говори за комунизъм. Комунизмът е интернационализъм и е точно обратното на патриотизма. Той се стреми да разруши националното самосъзнание - очевидно у нас половин век под негово въздействие е успял да формира един такъв тип продажно мислене.

Съгласен съм, че футболът е огледало на обществото. Много добре отразява какво става в по-голям мащаб в обществото ни. Нацията изчезва поради ред такива мънички факторчета, които са симптоматични и които се наслагват. Те са показател за нещо по-дълбоко и по-голямо: неуважението към собствения си народ. А ако ние не уважаваме своето, не можем да очакваме никой друг да ни уважава.

Нищо не се опитвам да ти налагам. Единственото, което правя, е да споделям наблюдения. И заключенията, които се набиват в очи след реакцията на повечето българи след този недвусмислен успех на свои сънародници, не са никак лицеприятни.

За това, че българинът е прост, спор няма - за пореден път сам се уверявам.
цитирай
10. turb04 - 3. asthfghl -. . . 29. 08 21:41 З...
30.08.2014 11:20
3. asthfghl - ...
29.08 21:41
Злобата и завистта българска изглежда край няма. Явно повече българи ги е яд за класирането на Лудогорец, отколкото да се радват. Типично по български.

Я, да те попитам нещо - ти къде видя в текста ми злоба и завист или ти да караш по инерция, щото нещо не е както ти го мислиш или искаш.
Искам да ми отговориш конкретно и с цитат относно завистта и злобеенето.
цитирай
11. asthfghl - 10.
30.08.2014 13:28
Духът на целия пост, тонът, изборът на изразни средства - всичко сочи за злоба. "Едни дитирамби", "човекът със странния поглед", "Благодетеля", "замъркаха като котенца", "тонове шербет"... Кисело звучащ сарказъм, примесен със зле прикрита завист в стил "гроздето е прекалено киселко". Сложи си ръката на сърцето и ми кажи, че не изпитваш злоба. Ама честно и по мъжки.
цитирай
12. turb04 - Аз никога в живота си не съм завиждал ...
30.08.2014 14:26
Аз никога в живота си не съм завиждал и не съм изпитвал злоба. Честно и по мъжки.
Просто, когато нещо ми направи впечатление, съвсем честно и в прав текст го казвам.
Очевидно си бил или все още живееш в среда, където има злоба и завист, но за това не мога да ти помогна.
Все пак, не можа да ми цитираш нищо конкретно, което си е нормално, защото такова нещо няма, а ти субективно си стигнал до тези оценки.
цитирай
13. asthfghl - Продължавай да отричаш - то си се ...
30.08.2014 17:03
Продължавай да отричаш - то си се вижда. Цитирах ти, но ти продължаваш да отричаш. То си е за теб.
цитирай
14. turb04 - Добре, ти разбираш и знаеш всичко. ...
30.08.2014 17:21
Добре, ти разбираш и знаеш всичко.
Точка.
цитирай
15. vukovska - Аз съм фенка на германския футбол от ...
30.08.2014 21:45
Аз съм фенка на германския футбол от 1982-а година и в момента единствено продължавам да се кефя на 4-тата ни титла! Другите да го ду-хат!
цитирай
16. demonwind - Марине, много добър постинг,
30.08.2014 22:32
само да направя едно пояснение:
В Левски в ШЛ играят общо 19 (!!!) българи от 22-ма. А да кажат "незлобеещите" колко българи има в 22-мата на Лудогорец, които ще се осерат с извинение в тазгодишното издание на шампионата? Още повече Левски се класира с много по-добри показатели. Не че съм левскар, просто гледам статискитака. А друг въпрос е, че днес Левски е гола вода и само петни името на Апостола, ама там вината е на един с мустаци, дето прави каквото си иска с клуба (както впрочем това се отнася и за всички отбори от "лигата" ни)...

Поздрави!
цитирай
17. karadzha - Злобата и завистта българска из...
31.08.2014 14:02
asthfghl написа:
Злобата и завистта българска изглежда край няма. Явно повече българи ги е яд за класирането на Лудогорец, отколкото да се радват. Типично по български.


Така си е на 100%. Еех, що не падна Лудогорец – малките червени човечета щяха да се радват.
Големите "демократи" – срам ги е да са българи, пфу. Точно щото се цепим на гербери, бесепари, на левскари и цесекари, когато това е най-малко нужно, затова сме на тоя сиромашки хал.
цитирай
18. turb04 - Ти и този, когото цитираш сте болни ...
31.08.2014 14:53
Ти и този, когото цитираш сте болни мозъци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2649820
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031