Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2014 10:25 - А, добре заварили :)
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 1732 Коментари: 5 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Е, върнахме се.
Малко, но много хубаво, а и да си призная, като изкарам на някое место повече от пет дни в нищоправене и ме хваща зазъбицата.
Починахме си, някои почерняха много, защото се пържеха, а аз просто почернях, без да си причинявам изгаряния и чеверме ефекти.
Аз по принцип отдавна съм се отказал от родното море по съвсем разбираеми причини, ама точно след тази почивка "любимите" курорти и респективно управляващите ги "бизнесмени" от ранг сергия до директор на комплекс  ще си останат вовеки без бай Марин и компания.
Гърция. Северна Гърция, където гените са смесени и виждаш много типични и за нашите краища физионимии.
Разликата е в това, че там не ги гони постсоциалистическата алчност и криворазбрания капитализъм...
На влизане виждаш едни принципно сухи земи, които обаче се напояват, та да може след това умните и "работливи" българи да си внасят плодове и зеленчуци.
Там не е по-съкпо, отколкото у нас, макар да няма сравнение между тяхните и нашите пенсии и заплати... Е, как тогава техните плодове и зеленчукове са по-евтини от нашите?
Мистерия...
Там морето е чисто.
Незнайно защо местние не изливат собствените и чуждестранните лайна в морето, а са си направили септични ями, които лайнарките редовно изсмукват... Сигурно е малко по-скъпо, ама рентира.
Там има храни, от които не се издуваш като бивол, преял с люцерна и, представете си, саламите им не се състоят от 50% суха кръв, 40% суха мазнина и 10% пластификатори.
Плодовете са си местни и са много вкусни.
Единственият дерт им е водата, защото и трапезната и минералната са някак варовити и недотам вкусни, но това се преживява - все пак са много по-добри от крайния продукт на Софийска вода...
Най-стренното е, че квартирите са в пъти по-евтини от нашите и е пълно със сърби, по-малко македонци и българи.
Плажът им е чист, водата кристална и ако изключим сенегалците, които са завзели нишата на нашите манговци и ти предлагат час по час всякакви ненужни неща, просто си в рая...
Най-прекрасното е, че няма родна телевизия, която да те залива с всякаква отрицателна помия и, повярвайте ми, психиката ми се разтовари.
За сравнение, още с влизането ни на Кулата и с пускането на първата българска медия, черното, грозното, смрзяващото, отблъскващото и подтискащото ни заляха като някаква мръсна и зловонна тиня...
Родните селски триетажни прогимназии и болници тъжно и мръсно контрастираха с малките кокетни и стегнати къщички и подредени дворчета...
Е, уелкъм ту дъ риалити, дюдс...
И малко снимков материал за илюстрация:
.... цък. Снимки няма да има, защото блог.бг-то реши, че jpeg не било валиден файл.
Айде, със здраве! :)



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Добре завърнал се:)
20.08.2014 14:23
От 4 години, когато открихме Гърция, не стъпваме на българското море. И след две седмици пак се запътваме натам.
Между другото, контрастът като минеш границата наистина е очевиден - от грозните сиви къщи към уютните бели къщета, обвити с мнооого цветя.
цитирай
2. turb04 - Както се казва: Един член място р...
20.08.2014 14:29
Както се казва: Един член място разстояние, пък каква разлика...
Поздрави у дома и весело! :)
цитирай
3. demonwind - Питаш ли ме мен,
20.08.2014 23:33
8 седмици в Испания... Приказно местенце в Саталуния, къща със собствен басейн, чисто море... Само че всичко хубаво свършва. Само интернета им беше ужасен, или поне мобилния. Иначе отдавна сме отказали нашето ЧерноМутрие - и без това морето ни прилича вече на реката Ганг, а Варна - на Делхи ;)
Сега ни предстои една седмица в Германия - честно да си кажа, Испания ми е на сърце, обаче в Германия се чувствам като в приказка на Братя Грим... Какво да говорим - чалгата у нас уби всичко и с носталгия си спомням едно време къмпинг Оазис и Лозенец (сега усрани тотално)...

Поздрави!
цитирай
4. demonwind - Ако искаш на лична
20.08.2014 23:35
ще ти пратя координатите на агенцията, която ни обслужваше в Испания - струва си, да знаеш ;) Само че през активния сезон е малко скъпичко - около 1100 евро на седмица, но къщата е с три спални и ако сте повече хора си е жива далавера. За 15 евро на човек можеш да преядеш и да препиеш със сангрия (после обаче боли глава), ако ли не - можеш да си купиш от магазина каквото искаш и да си го сготвиш (или опечеш) в къщата...
цитирай
5. eien - Много пъти съм имала същото
21.08.2014 11:01
усещане, влизайки в Бг от юг.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2660755
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930