Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 19:56 - По-добрата чума?
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 2657 Коментари: 3 Гласове:
19

Последна промяна: 17.07.2014 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Няма чума, която да е добра.
Не може нещо, което убива да бъде добро, пък дори да е окултирано зад някакави човешки добродетели и вяра в някакво бъдеще, което ще е хем най-светлото и доброто, хем пътят към него е пропит от реки от кръв, побелели кости и мъка. Много мъка.
Коя е по-страшната чума - кафявата или червената?
Вероятно едни ще твърдят, че е първата, а други ще водят спорове, че е втората, но каквото и да си говорим, тези две чуми са еднояйчни, да не кажа сиамски близнаци.
Е, все пак, поне за пред хората, двете злини са официално диаметрално противоположни, макар зад тях да прозира ръката на един и същ кукловод, който методично е въвеждал в заблуждение стоящите пред фургона зяпловци, карайки ги да се вълнуват от съдбите на двете смъртоносни героини, докато ловки джебчии, изпратени от същия този кукловод са изпразвали джобовете на залисаните лековерници.
Изписано е твърде много, за да сядам и аз на свой ред да преразказвам историята.
В края на краищата, в нашето съвремие можеш да намериш всичко, стига да не те мързи и да си частично грамотен.
Това, което ще споделя е един  материал от Пенчо Ковачев, в който той описва участието на двама българи в една много спорна организация - Коминтерна.
За онези, които не знаят, Коминтернът създава македонската нация и сега се налага да търпим разделението на един народ...
Всъщност, просто прочетете.

Коларов и Димитров са начело на Коминтерна общо 10 години

Hа три места в книгата си "Аз бях секретар на Сталин" Борис Бажанов споменава България. Бажанов е помощник на Сталин и секретар на Политбюро на ЦК на ВКП (Всесъюзна комунистическа партия) от 1923 до 1928 г., когато бяга през границата с Персия (Иран) и се заселва във Франция.

Според установения тогава ред на работата в Политбюро Бажанов участва в заседанията му и е свидетел на всички завери и подли номера в битката за властта между членовете на най-висшия ръководен орган в съветска Русия.

Неслучайно след като започва да публикува във френските вестници, Сталин нарежда всяка нова статия на бившия му помощник незабавно да бъде изпращана със самолет в Москва. Цяло чудо е, че въпреки всички изнесени много нелицеприятни събития и факти за живота на върхушката в Кремъл, Борис Бажанов остава жив.

"Интересно е, че по това време (началото на 20-те години на миналия век - б.м.) Сталин е спирал атаките на Зиновиев и Каменев срещу Троцки - пише Бажанов в книгата си. - Затова пък в Коминтерна Зиновиев има ръката на господар и на V му конгрес , който се състоял в края на юни - началото на юли 1924 г., била приета резолюция по "руския въпрос" срещу Троцки.

Българинът Васил Коларов, който
най-много се отличил
с нападките
срещу Троцки,
 
бил издигнат от Зиновиев за генерален секретар на Изпълкома на Коминтерна..."

Тук Бажанов греши. Васил Коларов е избран за генерален секретар на Коминтерна на неговия IV конгрес, проведен през 1922 г. под ръководството на самия Ленин. Комунистическият интернационал (КИ, Коминтерн) е създаден през 1919 г. пак по идея на Ленин като "международна революционна пролетарска организация, която обединява и ръководи комунистическите партии в отделните страни".

А че на петия му конгрес Коларов нападал остро Троцки, е напълно възможно. По това време на всички е ясно, че най-близкият някога съратник на Ленин и комисар на отбраната - Лев Давидович Троцки, губи битката със Зиновиев, Каменев и Сталин и постепенно изпада в немилост.

Именно като генсек на Коминтерна Васил Коларов идва нелегално в България в началото на август 1923 г. и "поправя" грешката на ЦК на БКП за неутралитет след преврата на 9 юни. Заедно с Георги Димитров организират и ръководят Септемврийското въстание, като пристигат от София в град Фердинанд (днес Монтана) с файтон през Петрохан. След разгрома му 
двамата бягат
в Сърбия

и после сеустановявят във Виена Там Коларов създава временно задгранично представителство на БКП, но през октомври се завръща отново в Съветския съюз.

След 1924 г. Васил Коларов вече не е генерален секретар, но остава член на Изпълкома на Коминтерна до разпускането му през 1943 г. И като такъв взема участие в конгресите на комунистическите партии в Германия, Италия, Франция, Норвегия, Чехословакия, Монголия и др.

Формално Коминтернът е нещо като висша инстанция на световния комунизъм и привидно стои над Сталин. Това разбира се, далеч не е така. Той лично определя кой ще е начело на световната организация, особено след като печели битката със Зиновиев и Каменев и постепенно ги разжалва, докато през 1937 г. ги разстрелват по негова заповед.

"Като не взема страната на Зиновиев в решаващата борба през 1925-1926 г. - пише Борис Бажанов в книгата си "Аз бях секретар на Сталин" - Бухарин е възнаграден с това, че застава начело на Коминтерна на мястото на Зиновиев. Но на Сталин не му е приятно, че начело на Коминтерна стои руснак, член на Политбюро. Скоро Бухарин ще бъде сменен с послушния Молотов и накрая - с българина Димитров."

Георги Димитров е генерален секретар на Коминтерна от 1935-а до 1943 г. Ако към неговите 8 години прибавим и двете години на Коларов, излиза, че цели 
10 години българи
командват
световния комунизъм
Но нищо никъде не може да се случи без знанието и картбланш от Сталин.

image Георги Димитров

 

Коминтернът в "братски съюз" с ЧК и наследниците й ГПУ и НКВД извършват най-зловещите убийства в цял свят. В Европа са изпратени техни агенти, които да разпалват революционния огън до пълната победа на болшевизма. В Германия от съветското посолство Карл Радек направлява бунта на спартакистите.

В България след погрома на Септемврийското въстание, също провокирано от Коминтерна, пак по негово настояване се подготвя кървав атентат срещу властта, който също да доведе до революционна ситуация не само в страната, но и на Балканите. Станке Димитров-Марек пише до Военната комисия на ЦК на БКП по повод на взривяването на "Света Неделя": "Аз смятам, че трябва. Георги Димитров смята, че може..."

Изборът черквата да бъде взривена по времето на опелото на убития от червени терористи запасен генерал Константин Георгиев е решение на Военната комисия. Но тя се направлява от агентите на Коминтерна във Виена Ярославски и Еленски, които доставят в София целия арсенал, необходим за взрива.

Според доц. Лъчезар Стоянов, изследвал архивите на Коминтерна, 
Москва доставя
на София
3 милиарда долара
за подготовка на конспирации и организиране на терористични акции. С част от тези пари е осъществен и взривът в "Света Неделя".

По време на разпитите задържаният Марко Фридман, един от организаторите на атентата, признава: "Коста Янков ми даваше парични суми, които вписвах и след това ги раздавах на лица, които посочваше. Държах сметка и се отчитах пред него. Веднъж Янков ми даде 100 хиляди лева, друг път ми даде 1300 долара (175 хиляди лева) и ми каза да ги запиша. Друг път Иван Минков ми даде и ми каза да запиша 50 долара (7000 лева) Предполагам, че тези пари са идвали от странство. Чувал съм, че те са идвали от Виена..."

След атентата Еленски е извикан в Москва да докладва, а Ярославски е толкова потресен от зверското дело и броя на жертвите в София, че почти откача. 
Изпада в депресия,
ходи мрачен,
отслабва, не говори
с никого
Един ден изчезва от посолството като оставя бележка, че повече не може да работи подобни неща. В ГПУ правят специално съвещание, на което се решава, че не може да остане жив човек, бил в течение на всички балкански работи и особено на атентата в софийската катедрала.

От Москва изпращат във Виена специален агент, който намира Ярославски и го кани на "приятелски разговор" в една сладкарница. Там слага отрова в кафето му. Мъртвият е сниман в моргата и снимката е изпратена в ГПУ на Хенрих Ягода.

Случаят с Ярославски е изключение. Агентите на Коминтерна и ГПУ в чужбина Борис Бажанов определя като фанатични комунисти и опасни хора, които не се спират пред нищо.
"Такива неща като взрива в черквата в София или отвличането на ген. Кутепов от Париж бяха тяхна обикновена практика..." , пише Борис Бажанов в книгата си.

Така, благодарение на Коминтерна, ръководен 10 години от двама българи, страната ни влезе в историята на Европа с един от най-варварските актове. При взрива в храма "Св. Неделя" на 16 април 1925 г. загиват 213 души, сред които и трема народни представители, и са ранени 500. Този акт потвърждава заканата на Генадий Зиновиев, първия генерален секретар на Коминтерна: "За живота на един болшевик ще мъстим на цяла класа!"

А на интелектуалеца и публициста Коста Янков, главен организатор на атентата, приписват думите: "Ние, революционерите, сме мъртъвци, пуснати в отпуск..."
Само че всички те не са революционери, а безмилостни терористи.

Пенчо Ковачев

 



Гласувай:
20



1. zaw12929 - на умряло куче нож вади ли се???
18.07.2014 13:33
Най страшна е информационната чума на манипулирането. Ти от Космоса ли слезе 89 г или беше тук заедно с всички?! Тогава погледни напред- то какво е червено, кафяво или ...ти го оцени
екологическата страна на проблема, където нещата изглеждат много по-зле. Коментирайте забраната за добив на шистов газ със закон във Франция, Канада, ЮАР, Великобритания, половината американски щати. Министерството на околната среда и водите в САЩ наскоро излезе със становище, че добивът на шистов газ замърсява подземните води. Във Великобритания, eксперти сеизмолози доказаха, че добивът в Ланкастър е пряк причинител на земетресенията в северна Англия (неземетръсна зона). Статистически, в Америка, един на всеки 20 сондажа аварира. У нас са планирани над 28 000 сондажа. Корпорацията Шеврон, eдна от компаниите, които ще добиват шистов газ у нас, е осъдена от Еквадор на 8.6 милиарда $ заради 32 000 човешки жертви и непоправими екологични щети. Шеврон и до ден днешен отказва да плати за престъпната си немърливост. Шистов газ в България щеше да се добива без необходимия ОВОЗ, в закона няма специално обособено отношение към шистовия газ, той се третира като конвенционален газ, въпреки коренно различната технология за добив.
, а недай си Боже, ако се стигни У НАС до добив, щетите върху околната среда и здравето на хората ще дойдат много бързо, както се случи в Германия. Съветвам ви да усетите, докато не е късно, на къде духа вятъра и да си коригирате позицията. за актуалната опасност
цитирай
2. turb04 - Не прехвърляй темата.
18.07.2014 13:41
Не прехвърляй темата.
цитирай
3. apostapostoloff - Наскоро четох, че Вапцаров бил
20.07.2014 07:04
получил куфар с 2 милиона долара от Москва. Та затова неговите "другарчета" го натопили и той бил разстрелян- искали да гепят тези милиони. И те наистина изчезнали след смърттта му... Не е ясно обаче кой ги е гепил- Гешев или "другарчетата".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2650290
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031