Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2013 10:18 - За Учението, Человеците и политиката
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 2033 Коментари: 6 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди малко, ровейки из различинет журналистически драсканици относно "окупацията" на ВУЗ-овете, прочетох един коментар, че от учението нямало нужда!

Прочетох го и се замислих, какъв поврат на 180 градуса е претърпяло мисленето на българина!

Жаждата за знание и образованост е спомогнала да не забравим писмеността и езика си през петте века турско робство, създала е килийните училища, подтикнала е по-заможните българи да пратят децата си в Европата, при това още преди Освобождението!

След него е имало бум на образованието и всеки смислен човек е имал стремежа да се ограмоти, защото цензът е бил предпоставка за професионално и обществено развитие!

По това време се ражда и поговорката, която поне по мое време присъстваше в читанките – “Който се учи, той ще сполучи!”

Да, но.....

Историята ни помете в своя безпристрастен ураган и у нас се възцари класата на “пролетариите”.

Какво са пролетариите,  ще попитат по-младите.

Ами, пролетариите са едни хора, които на прост език се наричат бачкатори. – сиреч хората, които отвиват и завиват гайки, метат улиците, чистят нужниците и извършват всякакъв друг вид висококвалифицирана дейност....

Най-отявлените представители на “пролетариите” спяха по курници, кошари и егреци, кротко си съжителстваха с бълхите и попържаха “изедниците”.

Изедниците бяха предприемчивите хора, които развиваха индустрията, селското стопанство и културата на Царска България. Единственият им чутовен грях бе, че не хрантутеха “пролетариите” – демек онези, които вместо да работят лежаха под дебелите сенки с празни джобове! А най-обидените “пролетарии” отиваха да лежат под дебелите сенки на вековните дъбове и мури и се наричаха “партизани”. Народът ги наричаше “шумкари”, което много повече отговаря на истината и не е толкова помпозно, ама той народът нали си е прост....

Дойде революцията, светлата дата 09.09.1944 и “пролетариите” взеха властта!

Първата им работа бе да затрият всички “изедници”. Дело, чийто отглас звучи и днес! Цвета на нацията бе унищожен и на повърхността изплува пяната.... Мръсната пяна!

Пяната бе неука, но за сметка на това мързелива и  не й бе необходимо много време за да създаде крилатия лозунг “Учи, мама, че да не работиш!”

Това е най-големия парадокс в човешката история! Навсякъде учат за да работят! Не и тук, обаче!

СоциализЪмът си еба майката, та се не виде и дойде “демокрацията”....

Ако не сте разбрали, “демокрацията” е онова, което ни заобикаля и ни ебава майката вече двадесет години!

По принцип и по света под демокрация се разбира нещо съвсем различно, но ние сме си бетонни тикви и си имаме особено виждане за нещата... Просто пренастроихме соц. чипа и му направихме нов интерфейс... Или както се казва – направихме нов бардак с нови легла, ама със старите курви... И тирперът си е същият, но това е добре, щото си имаме изграден имунитет...

През “демокрацията” реформираха и образователната система. Това е един завоалиран начин да кажем “ебаха й майката”!

Лично аз много отдавна имам преки наблюдения относно грамотността и познанията на “демократичните” поколения, но тази година матурите направо избиха рибата! Масово двойки и много “нули”!!! Нулата означава, че въпросният зрелостник не е написал НИЩО!!! Ебаси! Тоя за чий хуй е ходил 12 години на училище, че и безплатни учебници е получавал?!

Ами даскалята, които са го обучавали?! Как са го пускали да преминава в по-горен клас?!

Но не са само учителите! Ами, родителите?! Кой да следи детето у дома? Филанкишията, или може би Глория, Азис, Милен Цветков, Румен Луканов?!

Завършващи училище не знаят кой е Ботев!!!

Да! И децата имат вина, но основната е у нас – паплачта, която гальовно наричат Общество!

И по този случай се сещам думите на един министър, който беше подсъдим за едни горива. Та човекът каза в прав текст – “Ебати държавата, щом аз съм й министър!”

Хора, превръщат децата ни в немислещи амбулантни електорални единици!

Осъзнайте се и мислете!

Мислете, ако искате да не бастисаме рода и държавността ни, които съществуват над пет хилядолетия!

Мислете! Дори много да ви мързи – мислете!!! Ако ви е останало с какво, естествено...




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Още по-лошото е, че които имат позитивно отношение
07.11.2013 15:57
към образованието, знанията, уменията и талантите, са силно ориентирани към чужбина, просто не останаха деца на колегите ми тук, с изключение на онези, които или вероятно са учили за да не работят, или са си спестили дори това усилие. Всички ученолюбиви деца заминаха и се устроиха чудесно, главно в САЩ и Канада. Достатъчно е да се чуят приказките у нас за САЩ, за да стане от ясно по-ясно дали ще се върнат тук и кои евентуално биха се върнали. Съжалявам за което, но като родител не мога да предложа нещо привлекателно срещу идиотизма на всезнайковци от всякакъв род.
цитирай
2. blackpredator - Веке,
07.11.2013 16:31
да нямаш диплома, е единственият начин да идентифицираш останалото Аз.
След като маса полуграмотни земеделци, семкаджии, помаци, турци, мутри и бая мангали, си купиха дипломи от университетските лавки, то това ти остава да бъдеш малко Ти.
цитирай
3. pvdaskalov - Еее, най-после да прочета...
08.11.2013 00:20
... най-после да прочета днес, 7. 11, нещо в чест на Великата октомврийска революция, която показа, макар и доста отдавна, как се избива интелигенция и се прекъсва генното натрупване на цели родове. Спомена се и за 9. 9 и ми направи впечатление, че 7 + 11 = 9 + 9. Ученото си е учено! Защо да не се повторят 1 : 1 същите извращения, концлагери и други кървави шашкънии?
Е, няма да е справедливо, ако не се спомене, че и дългият паметник пред БКП, пардон, БСП-централата осъмна начервисан щедро. Тъй де! Няма само в древността храмовите фасади и статуи да са оцветявани!
Май в "Телеграф" съзряхднес и една великолепна снимка как едно идиотче от тези, дето Турбото описва, е източило дълги средни пръсти пред портретите на Ботев и още трима просветители (Славейков, Вазов, Алеко Константинов, ако се не лъжа - да не търся по нощите вестника), на които дължим в голяма степен книжовния си език. Че няма само някаква си пикла да мрази Ботев или друг там фукльо да се гаври с националното ни знаме. Защо да не пригласят на мастития български писател Апостол Апостолоф или той на тях?
Така че, драги ми Марине, да сме живи и здрави (То че не остават лекари да ни лекуват на старини, няма да останат.), но на още кооолко щуротии 'ще сме свидетели! Със сигурност споменатите от тебе политици ще се постараят нищо да не се промени. Колко са империите в света, просъществували няколко хиляди години, та искаш и нашата да е вечна?
С парите, дето Турция отделя за една-единствена атомна централа, може да изкупи цялата ни обработваема земя и то по за 1000 долара или евро декара... Споко, ще забогатеем... Кой се интересува, че за всяка педя българска земя са се лели реки от кръв? Теглиш безропотно подпис след някое европейско решение и след това те водят на ресторант да го полееш. Аванта! Или в съболезнователната книга за някой деец на културата пишеш "Збогом" и си отиваш да седнеш на министерското кресло...
цитирай
4. vania23 - Мдам,
08.11.2013 11:48
съгласна.
цитирай
5. blondinkas4uk09 - "Хора, превръщат децата ни в немислещи амбулантни електорални единици"
08.11.2013 11:57
Много си прав и колкото и да обвиняваме децата си, те са най-невинни в цялата схема. Моето дете, например, беше свикнало да не мисли в училище и когато му се наложи да учи за известно време в друга европейска държава, вярваш ли, че беше в голям стрес. Голямо тинейджърче се връщаше от училище и плачеше като първокласник, главата го болеше, изобщо Ужас! Но за много кратко време свикна и след това съучениците му в България му изглеждаха някак си ... много несериозно... надявам се да го казах по най-деликатния начин. В БГ като кажа на някой тинейджър: "Маса" и той в 90 % от случаите отговаря: "ЪЪЪЪ, ААА, Хмммм, Каквооооо?", а в някои други държави като кажа "Маса" и тинейджърът отговаря: "Масата най-често е направена от дърво. Тя може да има правоъгълна, квадратна, кръгла или друга форма..." и така детото си чурулика поне 15 минути... Но, както казах, децата са най-невинни... Важно е, може ли да се направи нещо, за да променим това.
цитирай
6. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга и позицията!
08.11.2013 13:57
Сетих се за една епиграма на Радой Ралин от соца, ама валидна и за днес с пълна сила: " Как да го сложим начело - мноого е чело?! "
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2650300
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031