Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 10:22 - Теория за (не)порастването на мъжа
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 5850 Коментари: 21 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако има нещо, което основно да характеризира мъжете, то това е тяхната пожизнена и стремителна склонност към (не)порастване.

Дали е по вина на тестостерона, или се дължи на нещо друго, но мъжете сме си тъпи и упорити като овни и общо взето за нас е присъщо да тичаме с рогата напред срещу влака, хеле ако до линията дремят бледо заинтересовани стада от овце.

В повечето случаи мъжът запазва детето в себе си и си остава същия дрислив, но изпълнен от собствената си гордост ревльо, който най-често заменя майка си с жена си.

Ще прескоча детството и ще стартирам от юношеството, когато в главата на полово осъзналия се проекто-мачо трайно се настанява оня греховен образ на дамското междукрачие, който ще определя поведението и съдбата му до.....докато му става. След това ще се превърне в мил мъдрец, или в свадливо старче.

Първоначално, поведението на нашия герой е като поведението на младо и разгонено куче, което души под всяка другополова (а в последно време и себеподобно полова) опашка, но въпреки усещането, че е най-красив, умен, привлекателен, смел и силен, незнайно защо притежателките на подопашните съоръжения нещо не му се отварят... (ние вече знаем защо, защото ни е известна теорията за Цената, ама нашият прохождащ мъжкар и хабер си няма).

След меко казаното фиаско, гордият наш герой се замисля и установява, че нещо не е наред... На помощ идват “печените” приятели с “богат” опит и разните му там писания по въпроса, като “Мъжът и жената интимно”, което за нашия приятел е по-скоро “Мъжът и ръката интимно”.

В крайна сметка нашичкият се угажда смътно, че опашатите не си дават току тъй най-драгоценното, ами го използват като форма на разменна търговия.

Първоначално сладоледът и платения вход за дискотека + две, три бири вършат работа, ама вървейки напред нещата стават все по-комплицирани и скъпи.

Опашатите вече подмятат за разни транспортни съоръжения, произведени на територията на бившата ФРГ, за някакви острови и карнавали посред зима и тем подобни...

И понеже мъжете се развиваме с няколко години по-бавно, героят няма никакъв шанс да се изплъзне от лепкавите паяжини, скриващи заветното междукрачие и се хвърля да учи, да прави кариера, да печели пари, положение, да построи (купи) малък замък за принцеската, да й дари лелеяното возило и така нататък, и така нататък...

Обаче...

Обаче, когато е постигнал (и ако е постигнал) тези екстри, нашият юнак е вече пораснал...

Възрастта, в която порастването настъпва е между 39 и 42 години по григорианския календар и тогава с нашето пораснало момче нещо се случва....

Случва се това, че проглежда, а проглеждането не винаги води до радостни и приятни гледки за собственика на съответния чифт очи.

Та, проглеждайки, нашият първо оглежда прилежащата територия, а след това се обръща и вижда и извървения път..

В 99% от случаите гледката и резултатите не му харесват, защото установява, че непрестанно капризната принцеса се е превърнала в ехидна и самоуверена кикимора, която удивително способно изсмуква плодовете на труда и бъхтенето му...

И колкото повече гледа, толкова повече положението не му харесва, което в един момент води до мъдрото решение да го промени.

Съвсем по мъжки и тестостеронно героят прави tavula rasa и започва отначало...

А дали?

Ако се вгледаме по-внимателно ще установим, че просто има смяна на жената...

Кикимората, въпреки сърцераздирателните вопли за неблагодарния мъж (все едно тя го е хранила, а не той нея..), сополивите истерии за горките деца (които вече не са деца), както и други разни там похвати по Станиславски, е принудена да признае, че водата я е дръпнала сериозно и че не може да се мери с младата и напориста мацка, от която лъха на щедри плътски обещания и удоволствия...

И нашият льольо сменя стария дракон за млада пиявица...

Е, в интерес на истината той преживява подем, а и ако изключим повечето комерсиални връзки, доста често мъжът среща своята Голяма и Истинска Обич. Той вече е пораснал и наистина е готов да бъде Мъж! Готов е да създаде и отгледа деца, да се грижи за тях и да им даде всичко онова, от което имат нужда, но най-вече бащина обич, отношение и най-важното – време!

Много пъти съм си мислил, към кого е по-щедра природата и на кой е дала повече. Ако трябва да съм искрен, според мен мъжът е по-облагодетелстваната половинка, защото той умее да се възторгва по детски до края на дните си, защото по-рядко изпада в зависимости, като тези на вече добилият популярност ПМС и съответен цикъл, не е толкова завистлив и е далеч по-широко скроен, много по-късно спуква гумите, няма климактериум, който да убие емоционалността му, има по-добри сензомоторни реакции, умее да работи в екип, без да се дразни до смърт и да мрази колегата си за новите дънки и ...... много и много “и”.

Започнах настоящия разказ с това, че за мъжете е типично (не)порастването. Продължавам да го твърдя, но си мисля, че това е най-добрата ни черта, която ни пази през целия ни житейски път и ни помага да не се уморяваме и отегчаваме до смърт....

А и Малкият принц никога не порасна, нали...




Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - За съжалиние
16.10.2013 10:39
си много прав, само бих те посъветвал да смениш епитета пиявица с кърлеж, защото пиявицата не убива, а кърлежка.......може и да направи и по големи щети на здравето
цитирай
2. anin - Предположение
16.10.2013 10:57
Може би, докато гледаме на себе си като на жени и мъже, ще се разминаваме в представи и предпочитания, ако обаче погледнем едни на други като на хора,
ще ни е по-лесно да общуваме, ще има повече разбиране и солидарност.
цитирай
3. turb04 - си много прав, само бих те посъве...
16.10.2013 11:15
aip55 написа:
си много прав, само бих те посъветвал да смениш епитета пиявица с кърлеж, защото пиявицата не убива, а кърлежка.......може и да направи и по големи щети на здравето


Е, не са ме уморили докрай, та затова :) :) :)
цитирай
4. turb04 - Може би, докато гледаме на себе си ...
16.10.2013 11:16
anin написа:
Може би, докато гледаме на себе си като на жени и мъже, ще се разминаваме в представи и предпочитания, ако обаче погледнем едни на други като на хора,
ще ни е по-лесно да общуваме, ще има повече разбиране и солидарност.


Аз търся сатирата, защото не вярвам в християнските дивотии :)
Светът е интересен, защото е шарен, нали?
цитирай
5. анонимен - Фройд, разката ни. :)
16.10.2013 11:34
Фройд, разката ни. :)
цитирай
6. pvdaskalov - Оле, оле, Маринчо,
16.10.2013 12:17
ще напиша тук два реда и отивам на голямото огледало да се видя такъв ли съм, каквито ни описваш...
Хуморът ти е остър като бръснач, не, като скалпел, а това означава, че прерастваш в сатирик.
Бъди здрав и дерзай. Ние сме наистина широко скроени и не си крием годините...
Пи-Ер
цитирай
7. arrow11 - „Да, този свят е сцена…” В седем р...
16.10.2013 13:39
„Да, този свят е сцена…” В седем роли.
:) "И накрая на тази чудновата пъстра драма последна роля: странно същество в повторно детство, с изличена памет, без зъби, без очи, без слух, без всичко!"
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Има много вярни неща в това, което ...
16.10.2013 15:30
Има много вярни неща в това, което описваш. Моят съпруг въобще не беше готов за задълженията на брака и ме остави в ръцете на майка си, от което произлезнаха много неприятности, след като се роди първият ми син. Съпругът ми просто ни наблюдаваше и се включваше на етапи в нещата, които му изглеждаха "мъжки работи". Инаюе си умираше да прави записи, да ровичка по разни усилватели, магнетофони и пр. Отглеждаше и рибки и с часове стоеше нощем край големия аквариум, когато някоя гупа раждаше и пазеше бебетата да не бъдат изядени, като ги прехвърляше в дуг по-малък аквариум. Аз като раждах едва ли се е вълнувал толкова:))) Вторият ни син се появи 9 г. след първия и бих казала, че чак тогава съпругът ми заприлича на баща. Трябваше му време да узрее за тази роля. Все още много ме обича, някак по детски и държи много да се грижа за него. За да се задържим любовта на мъжете трябва да можем да бъдем три в едно: майки,съпруги и любовници. Трябва да можем сами да си решаваме проблемите и да не мрънкаме. Трябва да бъдем забавни с приятно чувство за хумор, а това се получава само ако подържаме живо детето в себе си. Всичко това не ти ли иде отвътре, пиши го бегал "при пиявиците"или "кърлежките".
цитирай
9. paciencia - Поздрави!
16.10.2013 16:54
Забавно, откровено и доста вярно!
цитирай
10. indiram - Който не иска да порасне, няма да порасне!
16.10.2013 22:39
... И, все ще се оправдава с нещо си! И, ще се фука с оправданието си!
Годините нямат значение! Има значение отделният индивид в какви условия е!
Ако се е случило да има кой да го дундурка, и 42 години, и 62 години, не са граница за осъзнаване. Но, има други, които поради обстоятелствата и няма кой да ги дундурка, доста по-рано се осъзнават.
Сега, дали се осъзнаха някои? - дали прецениха дундуркането...
И, не е нужно да се слагат епитети животински на мъже или жени, с които сте се срещнали, пък не се е получило. - Има го и от двете страни! Помислете!
Поздрави на всички!
Поздрави на автора на темата!
indiram
цитирай
11. refab - turb04, по принцип факторът &qu...
16.10.2013 23:46
turb04, по принцип факторът "непорастване" - инфантилност, е една от основните характеристиките на личностното разсройство (психопатията, както се наричаше преди). От друга страна почти всеки човек си е малко психопат. Проблем е, когато инфантилността прекалено натежава, когато е доста неосъзната (или изобщо неосъзната), и когато е свързана с подчертан вампиризъм! Друго, което може да се каже за хората с личностно разстройство е, че поне част от тях правят света по-колоритен.
цитирай
12. refab - turb04, по принцип факторът &qu...
16.10.2013 23:47
turb04, по принцип факторът "непорастване" - инфантилност, е една от основните характеристиките на личностното разсройство (психопатията, както се наричаше преди). От друга страна почти всеки човек си е малко психопат. Проблем е, когато инфантилността прекалено натежава, когато е доста неосъзната (или изобщо неосъзната), и когато е свързана с подчертан вампиризъм! Друго, което може да се каже за хората с личностно разстройство е, че поне част от тях правят света по-колоритен.
цитирай
13. dinkov - Динков
17.10.2013 01:46
Някога имаше един филм с Адриано Чилентано казваше се "Серафино. Няма да разказвам филма, някой може и да го е гледал, но накрая завършваше така...
" Такъв бе Серафино, мъж с душа на дете" .
Това е едно от най-прекрасните неща на света. Че в това няма нищо лошо. Точно обратното. Човек да стане мъж и да запази детското в себе си. Да не забравяме, че децата са най-чистите създания. Съчетано с мъж...Мисля, че е чудесно. От мен +1.
Ицко
цитирай
14. tanyaivanova - http://tanyaivanova. blog. bg...
17.10.2013 09:02
http://tanyaivanova.blog.bg/poezia/2012/03/19/stradaniiata-na-svetulkata.924025 в това стихо съм описала мъжките страдания най-добре
цитирай
15. batogo - !!!:)))
17.10.2013 09:35
Едни търсят слугиня, други- кукла, трети- майка, четвърти - партньор в живота... Кой каквото търси, това намира. Поздрав за есето и стила!
цитирай
16. harvi - Преди време мой познат се оплакваше от подобна "кикимора".
17.10.2013 09:36
Попитах го: "Добре де, защо не си намериш нещо сериозно?" Той ми отговори: "Ами, скучно ми е!" Та така... :)))
Иначе много точно описание :) Поздрави
цитирай
17. jenanachestta - Повторението е майка на знанието, но все пак защо се повтаряш?
17.10.2013 11:13
http://turb04.blog.bg/izkustvo/2011/06/16/teoriia-za-ne-porastvaneto-na-myja.766074
цитирай
18. turb04 - Доста глупав въпрос, не мислиш ли? ...
17.10.2013 11:18
Доста глупав въпрос, не мислиш ли? :)
Защото има много нови хора, които не са го чели, а коментарите са най-доброто доказателство :)
Хайде сега да измислиш нещо малко по-умно :)
цитирай
19. jenanachestta - Да, ама НЕ!
17.10.2013 11:53
Мъжът не е непораснало дете. Просто така му отърва да изглежда. Така е по-лесно. Бяга се от отговорност, оставя всички грижи на раменете на жените, като им навира в лицето - "Нали искахте еманципация! На ви сега! Ще се грижите за дома, ще ходите на работа, ще възпитавате децата, ще издържате и нас!" А освен това, правейки се на палячо, мъжът си въобразява, че е по интересен в очите на чуждите жени. Ако те са умни - поиграват си малко с него...защото тук няма вече спор - той умее да се забавлява...и...кой от където е дошъл, тъй като на тях незрели индивиди не им трябват.
цитирай
20. turb04 - Лелееее. . . що си такава кисела. . .
17.10.2013 11:54
Лелееее... що си такава кисела...
цитирай
21. letisi - непорастване ...ок
20.10.2013 22:25
стига да ти се предостави такава възможност...честичко се налага да пораснеш...
малкия принц не поиска ли да го ухапе змията...значи за себе си пораства...но за всички които го обичат си остава малък принц......
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2658739
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930