Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2013 09:28 - Изневярата ли? Ха, сега...
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 4895 Коментари: 22 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Изневярата!
Зад тази дума се крият тонове сълзи, гробища от разбити сърца (а понякога и съвсем реални трупове), планини от угризения, бури от омраза...
Всъщност, лошо нещо ли е изневярата?
Според мен не е, но това си е мое лично мнение, тъй като не мога да говоря от името на други, ще говоря на базата на мое преживяно, опит и наблюдения.
Защо един мъж изневерява?
Добър въпрос, който не се харесва никак на жените!
Не, че на мъжете се харесва въпросът, защо жените изневеряват, но това е друга тема.
И в двата случая обаче става въпрос за едно и също - желание за промяна!
Разбира се, за да се случи една изневяра има цяла серия от предпоставки, морални, материални, а понякога и междуличностни фактори.
За друго ми е думата - защо един мъж изневерява?
На първо място, защото природата ни е устроила да имаме силен подтик за себевъзпроизводство! Ние непрекъснато се опитваме да разпръснем семето си и да дадем бъдеще точно на нашите гени.
Това е първично закодираната предпоставка, но вариативността на причините за изневярата е много голяма!
Повече жени - повече поводи за високо самочувствие, защото така мъжкарят ловец се самоутвърждава.
Повече жени - повече удоволствия, които не можем да получим от жената до нас, по най-различни причини.
Повече жени - начин да оценим жената до нас.
Повече жени - задоволяване на потребността да даваш и получаваш обич!
Повече жени - отвоюване на мъжката свобода!
Но не само мъжът има дейно участие в изневярата.
Винаги жените са избирали мъжа и са твърде редки случаите, когато мъжът се е измъквал от капана...
Много ми е смешно, когато някой се изхвърли - "Аз тази я свалих от раз и я скъсах!"
Пълни глупости! Жената е тази, която взима решението да бъде, или да не бъде с един мъж, а ако не желае, то изнасилването е единственият начин да бъдеш с нея, но това е отвратително и по-скоро е акт на налагане на воля, а не акт на любов!
Съвременните жени станаха агресивни ловци и нямат грам скрупули!
И какъв извод да си направим? Жените са като хищници, а после мъжете били виновни, че бързо им падал ангелът!
Е, не може да е така! Много е лесно!
А и за да забегне един мъж това означава, че жената до него вече не го привлича в такава степен, че е усетил някаква заплаха за ограничаване на свободата и личното му пространство и човекът се е спасил!
В изневярата има и нещо много положително - тя е възвратен клапан, който освобождава натрупаното напрежение и дава възможност за оценка на връзката и взимане на решение!
И все пак - хубаво, или лошо нещо е изневярата, а?




Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanya7713 - Не свикваме ли с половинката си като ...
10.10.2013 10:45
Не свикваме ли с половинката си като с половинка от нешто тяло и се мъчим да я накараме да върви в крак с нас. Чувствата-силните са като огъня. Горят и прегарят. Забравете, че се подхранва. Гората я сечем,но я чакаме да порасне, а като порасне, първо е млада, после е и различна с нови аромати, усещания, нова премяна и т.н. Идва момент, в който човек привиква, решава да провери, как е навън и ако тази проверка е с положителен резултат - лошо. Ако е с отрицателен резултат - е добре, връщаш се при половинката си. Твърде относително понятие е любовта. Оттам и изневярата. Изневяра е да изневериш на себе си, на собственото си аз. А това ,че се чувстваш зарязан, ще подразни егото ти, но от това не се умира. Животът върви напред - възможно е по пътя си и другият да попадне в същата ситуация. Не изневерявай на себе! Другото - съвсем нормално за човешките взаимоотношения. От векове го е имало, ние няма да го променим. А и без да изпиташ болка, не можеш да усетиш какво е да не те боли.
цитирай
2. turb04 - Правилно - бъди винаги верен на себе ...
10.10.2013 10:48
Правилно - бъди винаги верен на себе си!
цитирай
3. blondinkas4uk09 - Изневярата
10.10.2013 11:12
е лошо нещо... така мисля аз :)
цитирай
4. turb04 - Не ти ли се струва, че категориите ...
10.10.2013 11:13
Не ти ли се струва, че категориите "лошо" и "добро" са относителни? :)
цитирай
5. turb04 - А защо анонимно? Страх от открито ...
10.10.2013 11:14
А защо анонимно? Страх от открито заявяване на мнението ли?
цитирай
6. anin - За мен
10.10.2013 11:34
Изневярата е предателство, към себе си и другия.
Кой трябва да управлява човека, душата и сърцето му,
или първичният му животински нагон?!
цитирай
7. turb04 - Ще се втрещиш ако наистина осъзнаеш ...
10.10.2013 11:44
Ще се втрещиш ако наистина осъзнаеш до каква степен ни влияят хормоните. Няма предвид само секса или любовта. Това, което си мислим, че е плод на нещо извънредно възвишено се оказва, че е вследствие на хормоните...
Не се шегувам - просто разрови мрежата в област "Наука" и се запознай...
цитирай
8. freeoldmen - То нещата са ясни.
10.10.2013 12:52
Ако жена обича мъжът си, което означава, че го уважава, никога не би го наранила с изневяра.
Мъжете, както е отбелязал Turbo, винаги се явяват жертва, когато изневеряват. Жертва на обстоятелства, хормони и най- вече безсъвестни мъжемелачки...
Разбира се, стават и нещастни случаи, например някой се препъне, подхлъзне и просто без да иска го начука на някоя, па после те срам, срам...
цитирай
9. turb04 - Ами, така си е. . . Аз преди време като ...
10.10.2013 12:53
Ами, така си е... Аз преди време като се спънах, та осем месеца така... :) =:) =:)
цитирай
10. анонимен - Я, не разсъждавайте много, защото ...
10.10.2013 17:33
Я, не разсъждавайте много, защото животът няма да ви чака да умувате.
цитирай
11. batogo - !!!:)))
10.10.2013 17:43
Постингите ти са много грамотни и карат човек винаги да се замисля сериозно над тях... Според мен където между мъж и жена има обич и уважение, има и доверие... А подмяната на стойностните неща с мимолетни преживявания си е чисто безумие, както и да го гледаш... Но ако няма доверие, няма и изневяра... Поздрав!
цитирай
12. aip55 - Трудно е за жените
10.10.2013 18:52
да разберат на какво лишение се подлагат мъжете, когато ги удари хормона....Причернява ти и понеже сме по силната (горделивото мъжко достойнство) страна е трудно дори невъзможно е да не си почешиш егото. Всички скруполи падат, след, което в повечето моменти съжаляваш, че си си продал честа на семейството си, децата си. Всеки яхва другия като кон, само да долети до своите илюзии.
цитирай
13. turb04 - Я, не разсъждавайте много, защото ...
10.10.2013 19:16
kushel написа:
Я, не разсъждавайте много, защото животът няма да ви чака да умувате.


С живота имаме договорка - аз не го чакам ;)
цитирай
14. turb04 - Постингите ти са много грамотни и ...
10.10.2013 19:18
batogo написа:
Постингите ти са много грамотни и карат човек винаги да се замисля сериозно над тях... Според мен където между мъж и жена има обич и уважение, има и доверие... А подмяната на стойностните неща с мимолетни преживявания си е чисто безумие, както и да го гледаш... Но ако няма доверие, няма и изневяра... Поздрав!


Благодаря ти за хубавите думи!
А и аз смятам, че доверието е най-важното! Знаеш ли с колко жени, и то хубави и интересни, прекратих отношения, защото в един момент им загубих доверие.
цитирай
15. turb04 - да разберат на какво лишение се п...
10.10.2013 19:19
aip55 написа:
да разберат на какво лишение се подлагат мъжете, когато ги удари хормона....Причернява ти и понеже сме по силната (горделивото мъжко достойнство) страна е трудно дори невъзможно е да не си почешиш егото. Всички скруполи падат, след, което в повечето моменти съжаляваш, че си си продал честа на семейството си, децата си. Всеки яхва другия като кон, само да долети до своите илюзии.


Да ти кажа, ако не се ограничаваш в моментите, когато нямаш силна емоционална връзка и си носиш насам-натам като младо псе, после е някак по-лесно да не вършиш магарии :)
цитирай
16. kasnaprolet9999 - Ами как да ти отговоря, като никога ...
10.10.2013 21:13
Ами как да ти отговоря, като никога не ми се е случвало, вярваш ли ми?:)))
Щом като е става въпрос за възвратен клапан, аз като инженер човек съм за, излишното напрежение предизвиква усукване във връзките и скъсване на болтове и гайки. Понякога не е нужно да се достига до тези крайности по ред причини, които не държа да изброявам. М..да....хубав въпрос:))))
цитирай
17. turb04 - Защо да не ти вярвам? Нима би имала ...
10.10.2013 21:21
Защо да не ти вярвам? Нима би имала причини да ме лъжеш? ;)
цитирай
18. starotomagare - Изневярата отприщва преди всичко бента с лъжи.
11.10.2013 00:21
Изневерите са различни и не могат да бъдат оценявани еднозначно.Да се обявява като основна причина желанието за промяна изглежда абсурдно когато става въпрос за дългогодишна връзка.Да се изживяваш пък като завоевател когато ти самия си в нейния капан и си просто пореден номер е смешно и жалко.Когато сте част от някаква група и сте принудени да се срещате и работите заедно, интимните връзки само създават проблеми.Един шеф например би имал много по-голяма тежест сред подчинените си жени ако никога не е спал с нито една от тях .Направи ли го, той тутакси слиза до нивото на тези мъже с които жените си играят и използват.Същото се отнася и за всеки колега ,семеен или обвързан с връзка, извън техния кръг . Колко ли жени биха потръпнали от погнуса и бяс ако знаеха какво си мислят за тях тези с които го правят защото ги оценяват както биха оценявали собствената си жена ако изневерява.Изневярата е преди всичко предателство особено от една жена към мъжа и.Колкото и достоен да е този човек глупавата страст на жена му особено с негови приятели ,колеги ,съседи тоест хора които той среща всеки ден създава около него зона на присмех унизително псевдо приятелско и фамилиарно отношение.Когато той не е наясно със ситуацията може само да го усеща интуитивно но когато узнае истината и поради някакви причини е поставен устойчиво в тъпия ъгъл това може дори да разбие здравето му.,,Не хванат крадец по-голям от царя "е казал народа.Съвременните условия създават много възможности за изневери и за тяхното успешно прикриване не до ниво напълно да ги скрият но прякото и унизително залавяне в момент на извършване при елементарна предпазливост е силно проблематично и свързано с разход на пари , време а и в крайна сметка на късмет.Опитващия се да го постигне съпруг е обявяван за ненормален и всякакъв гад и децата дори могат да бъдат обработвани в тази насока.Всичко това може да се превърне в кошмара на живота му.Не са един или два случаите когато такива хора са били доведени до самоубийство.
цитирай
19. blondinkas4uk09 - @ Тurb04
11.10.2013 00:39
Съгласна съм, че "добро" и "лошо" са относителни и субективни категории. Като казвам, че изневярата е лошо нещо, имам предвид, че така го чувствам. Не ми е приятно нито да изневерявам нито да ми изневеряват... По-сложно, обаче, ми се вижда да определя какво точно е изневяра :).
цитирай
20. landing - Изневярата
11.10.2013 09:45
е нещо, което всеки случва, в зависимост от хиляди фактори. Въпросът е не кога, а дали. И е проблем за изневеряващия, за партньора му, а често и за третия участник. И въпреки всичко, когато оковите на връзката задрънчат глухо, тя е единственият лесен, бърз и достъпен хап, с който тътенът заглъхва поне за малко. Човекът е глупав и първичен и иска разнообразие- след месеци, години, но иска. Защото мозъкът е жив и буден и не прощава грешките на другите, отегчава се лесно и се окъпва в ендорфини и разни други дроги при появяване на нов, дразнещ субект, който ни възпалява любопитството и други неща. И всички громящи и клеймящи приказки за предателства и прочие, са наливане от пусто в празно. Просто това сме човеците, природата така го е закодирала и кой когато го осъзнае, тогава спира да го боли глава.
цитирай
21. starotomagare - Ние сме се издигнали над животните само защото сме се научили да подчиняваме инстинктите си
11.10.2013 17:47
,,Едно е да ти се иска ,друго е да можеш а трето и четвърто е да го направиш"Силния човек преди всичко се научава да прави това което е правилно а не да се оставя на течения и страсти да го влачат и блъскат в различни брегове.Лесно е да се поддадеш а после да си измисляш звучащи ти уж правдоподобно обяснения и оправдания.Когато искаш да го направиш винаги ще намериш причини като дори ще ги инсцинираш за да се издигнеш в собствените си очи, за да изглежда изневярата уж като някакво отмъщение за нещо или като опит дори да запазиш връзката си от отегчението Напразна е и самозаблудата ,че видите ли всички така правят ,че е нещо като мода и дори поведение на модерен човек.Това са тезите на тайните господари на света гласящи ни световно правителство и тотален контрол над индивида.Не случайно на Запад са в ход програми за развращаване дори на съвсем малките дечица.Дори в Blog.bg има достатъчно материали по тази тема.
цитирай
22. miaa - Харесва ми есето ти! От мъжка гледна точка, е искрено..
11.10.2013 19:47
Когато мъжа или жената изневеряват, сигурно си има основателна причина за това!
Убедена съм, че изневярато е дълбока, емоционална проява на неудовлетвореност.
За изневярата.... дълга и сложна тема! Друг е въпросът, в какви непредвидими ситуации, тя те поставя! Последиците от нея.. И избор!
Тя е риск и промяна..Приятна вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2659230
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930