Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 20:45 - Народният съд ни изкара най-големите фашисти
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 1469 Коментари: 3 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

РОСЕН ТАХОВ 

Така нареченият Народен съд ни изкара най-големите фашисти на планетата. В Нюрнберг, котилото на националсоциализма, са издадени 12 смъртни присъди. У нас трибуналът посочи 2730 мишени за разстрел. 

С този резултат България може да кандидатства в "Гинес" за най-фашизираната държава в историята. Германия, Италия и Испания дишат прахта от ботушите на нашите доморасли гаулайтери.

Мисията на Народния съд е да обезглави политическия, военния и интелектуалния елит на нацията. Да разчисти територията за съветизация на страната. Или както образно се изразява един съвременник:

"На мястото на
изсечената гора
да поникнат храсти!"

За тази цел организаторите на трибунала яхат народното негодувание срещу онези, които са докарали поражението след Втората световна война. Многократно го преекспонират и от вихрушката правят буря. Така вместо 3-ма виновни на ешафода отиват 2730.

image Главният обвиняем проф. Богдан Филов

 

На 25 септември 1944 г. ЦК на БРП (к) уведомява Георги Димитров в Москва: "Законопроектът за народния съд е готов. Приета е най-кратката процедура, но докато започнат да действат, ще мине известно време. Това може да се използва за негласната ликвидация на най-злостните врагове, която се провежда от нашите вътрешни тройки. Контрареволюцията трябва да бъде обезглавена бързо и решително."
Сред "най-злостните врагове" са неколцина журналисти и писатели. Тройките ликвидират Йордан Бадев, Ненчо Илиев, Данаил Крапчев и Райко Алексиев. Крапчев е пребит с камъни и сопи насред Горна Джумая (Благоевград). Алексиев е умъртвен в Дирекцията на милицията в София .
На 30 септември 1944 г.

Министерският съвет
приема историческия
документ,

онасловен "Наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу Съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея". Той е обнародван в "Държавен вестник" на 6 октомври.
Според наредбата закон Народният съд се състои от върховни и областни състави. Върховните са 12, областните - 68. В техните рамки са организирани 135 масови процеса в цялата страна.

Арестувани са 28 630 души, срещу 10 919 са повдигнати обвинения. Съдбата на повечето от останалите е неизвестна. В столицата Съдебната палата се оказва тясна да побере подсъдимите и магистратите. По тази причина част от делата се гледат в Софийския университет.

image : Плакат на Стоян Венев илюстрира какво се е случило преди и след 9. IX. 1944 г.

Пред Първи върховен състав с председател Богдан Шулев са изправени бившите министри, регентите и царските съветници.

 

Главен обвиняем
е Богдан Филов,

два пъти министър-председател и после регент. Филов се опитва да защити една незащитима политика.
Неговата фатална грешка е не толкова присъединяването ни към Тристранния пакт, колкото обявяването на война на САЩ и Англия. Тази уж "символична война" докара бомбардировачите в небето над България. 

В София са разрушени 12 657 сгради, жертвите са над 2000. Бомбардирани са Пловдив, Карлово, Стара Загора, Кюстендил, Дупница, Мездра, Търново, Добрич, Русе, Лом и други населени места.

image Милиционери охраняват Софийския университет, в който заседава Народният съд.
На 13 декември 1941 г. Богдан Филов информира Народното събрание, че ще се сражаваме с двете велики сили. След словото той записва в дневника си кой колко е ръкопляскал: "Не ръкопляскаха на речта ми Н. Мушанов, П. Стайнов, Н. Сакаров, Филип Махмудиев (горнооряховски депутат, бивш демократ, сега приобщен) и еленският депутат П. Марков, те демонстративно оставаха седнали на местата си, когато другите ставаха на крака. Ал. Цанков ръкопляскаше на декларацията, но не и лично на мене вън от речта. Д-р Н. Николаев също не ръкопляскаше, но ставал с другите депутати. Сп. Ганев ръкопляскал съвсем слабо."
Ето как 

 

по време на
Народния съд покрай
сухото гори и суровото

Макар че не са ръкопляскали, Никола Мушанов е осъден на 1 година затвор, а Филип Махмудиев получава 5 години тъмница. Николай Николаев и Спас Ганев, които са проявили някакъв интерес към речта, са осъдени на смърт. Присъдата на Ганев е изпълнена, а на Николаев пращат вест в Стокхолм да се прибере, за да го екзекутират (за този куриозен случай виж "24 часа" от 12 юни 2013 г.).

Княз Кирил също е жертвен агнец. Той си няма хабер от политика, става регент от немай-къде. На смърт е осъден и третият регент ген. Никола Михов заедно с бившите министър-председатели Добри Божилов и Иван Багрянов. Към тях са добавени и всички депутати, които са ръкопляскали на Богдан Филов.

Екзекуцията е извършена на 1 февруари 1945 г. Смъртниците са откарани на Софийските гробища. Разстреляни са един по един, а хирургът Александър Станишев проверявал пулса на всяка жертва, за да констатира смъртта. Последен е застрелян той като бивш министър на вътрешните работи. Телата са нахвърляни в бомбени ями. Отгоре е насипана сгурия. След кървавата баня новите червени регенти поднасят съболезнованията си на царица Йоанна.

Интелектуалците
са съдени от Шести
върховен състав

Председател е някой си Димитър Димитров, а сред членовете на съда е пролетарският бард Димитър Полянов. Тяхната работа е улеснена, защото на 4 октомври 1944 г. в "Работническо дело" излиза статията "Фашизмът в нашата литература". В нея критикът Борис Делчев сочи кой трябва да бъде наказан."Фашистките влияния - стиска юмрук той - проникнаха в творчеството на по-голяма част от официалните писатели. Тях можем да открием у Каралийчев, Вълев, Красински, Чилингиров, Арнаудов, Йоцов, Цонев и много други, без да се изброяват всички. Ала особено трябва да се подчертае фашисткият облик на Фани Попова-Мутафова, Павел Спасов, Чавдар Мутафов, Димитър Талев, Ненчо Илиев и в областта на хумора Фра Дяволо. Тези автори се опитаха да изградят художествени произведения върху фашистка основа..."

 "Фашистките тенденции проникнаха по разни пътища и в различна степен в писанията на повече от официалните български писатели. Наша длъжност е да ги търсим, откриваме и посочваме на читателите", обобщава авторът.
Заедно с други бележити труженици на перото

Борис Делчев тика
към ешафода
Ангел Каралийчев
и Димитър Талев

Борис Йоцов и Михаил Арнаудов вече са осъдени като бивши министри от Първи върховен състав. Йоцов е наказан със смърт, а Арнаудов - с доживотен затвор. Той дори извлича полза от тюрмата. Проф. Дочо Леков разказваше, че веднъж му споделил на ухо: "Никога не съм имал такова спокойствие като в затвора, свърших куп литературна работа!"
Матвей Вълев загива в Отечествената война срещу фашистка Германия и не е удобно да бъде съден. Ненчо Илиев-Сириус и Райко Алексиев-Фра Дяволо са ликвидирани от комунистическите тройки.

От 96 интелектуалци 16 са осъдени на смърт, 12 на доживотен затвор, останалите получават различни срокове зад решетките. Присъдата на посочената от Борис Делчев Фани Попова-Мутафова е 7 години строг тъмничен затвор.
Гласувай:
21
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostas - Кои ги осъждат чрез т.н. Народен съд?
12.09.2013 15:20
Много от съдиите и съдебнит заседатели в болшинството си бяха евреи.Например, Съдии - евреи от Народния Съд бяха :

1. Еми Барух - съдия - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

2. Исак Данон - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

3. Йосиф Кутев - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

4. Манчо Рахамимов Мошев (1902-1986 г.) - юрист, партиен деец, член на БКП, участва в нелегалните групи; съдия "народен обвинител" в VII състав на Народния съд след 09.09.1944 г., "палач в тога".

5. Пепо Менахем Коен - юрист, завършил в Софийския университет (1936 г.), съдия - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

6. проф. Нисим Меворах (Юридически факултет на СУ); Н. Меворах е член на БКП, дипломат след 1944 г. Участвал е като съдия в т. нар. "Народен съд" !!!
Представител на България в ООН и посланик в САЩ ; той и синът му са суперактивни членове на БКП, червени шамани, палачи с писалки, идеолози на тоталитарната власт!
Затова напр., една от наследниците им, Леа Коен и до днес се радва на изключително благополучие, поднесено от всички нас, вече близо 70 години.
цитирай
2. turb04 - Съвсем в реда на нещата - кой упра...
12.09.2013 16:15
Съвсем в реда на нещата - кой управлява СССР от самото му създаване?
В първите народни комисариати няма дори един руснак!
1 естонец, един поляк и 1 грузинец - всички останали са евреи...
И като знаем, че СССР налага всичко у нас след "светлата" дата 09.09.1944, нещата си идват на място...
А за избитите истински българи кой го е грижа...
цитирай
3. ok3223 - Това е уравнявани на сметките от и ПСВ, и другите катастрофални за БГ войни.
18.09.2013 11:31
Айде да не прекаляваме. И Богдан Филов ли е Истински Българин?
Нека да е урок на следващите ... да си правят сметките, когато гласуват в Бъдеще при такива съдбоносни за БГ моменти.
Само такава да е поуката, и това няма да е малко.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 1949980
Постинги: 620
Коментари: 6144
Гласове: 15989
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930