Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 10:35 - За Психо и неговите клинични проявления научно
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 14285 Коментари: 47 Гласове:
6

Последна промяна: 19.09.2012 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Та какво му е на Психо?
Биполярно афективно разстройство
 (понякога наричано с остарялото си име манийно-депресивна психоза или циклофрения) е заболяване от групата на т.нар. 
афективни разстройстваи е класифицирано като психично заболяване, психично отклонение, което се характеризира най-вече с промяна в настроенията. Епизоди на депресия и меланхолия са последвани от периоди на еуфория. Именно това състояние психиатрите наричат мания. Тези епизоди са циклични, но между тях може да има периоди от време без никакви признаци на заболяването.

Някои научни изследвания посочват примери за висока корелация между това психично отклонение и творческото съзидание, таланта, дори гениалността на отделни индивиди. Хората, които са считани за биполярни, обикновено се занимават с изкуство и като цяло са много по-дръзки, смели, общителни и приказливи. (в случая на Психо биполярността е главно сексуална, като преобладава хомосексуалността).

Основните симптоми са силно повишеното настроение, двигателна активност и мегаломанните идеи. Повишеното настроение варира до еуфория, но някои болни са гневни и раздразнителни. Мисленето е ускорено, а речта — бърза. Самокритичността е винаги снижена с отхвърляне на необходимостта от лечение. Симптомите на това състояние могат да започнат да се проявяват в много ранна възраст. Броят на фазите, които са възможни е непредсказуем. Биполярното разстройство може да се ограничи до една фаза за цял живот - мания, хипомания и депресия, може да се прояви само маниакалната, хипоманиакалната или депресивната фаза (понякога в обратен ред) или е възможно да протекат и трите едновременно . Продължителността на фазите се колебае между няколко седмици и 2 години (средно 6-7 месеца), а „светлите“ промеждутъци (наричани интермисии, интерфази) между фазите траят от 5 до 7 години, но е възможно и съвсем да отсъстват. Среща се по-рядко при мъжете, отколкото при жените (общо взето седем мъже на десет жени). (Очевидно женското начало при Психо е водещо, както вече отбелязахме).

Интересното при Психо, че има и проявления на шизофрения, съдържащи се в следните симптоми: Човек, диагностициран с шизофрения може да демонстрира дезорганизирано и необикновено мислене и реч, слухови халюцинации и делюзии. Социалната изолация общо се среща поради редица причини. Понижаването на социалните когниции се асоциира с шизофрения както са симптомите на параноя от делюзии и халюцинации и негативните симптоми на апатия и безволие. В един не общ подвид, човека може да бъде изцяло мълчалив, да остане неподвижен в странни пози или да покаже безсмислена възбуда. Нито един признак не е диагностика на шизофрения и всички може да се появят в други медицински и психиатрични условия. Сегашната класификация на психозите държи, че тези симптоми е нужно да бъдат представи поне един месец в период най-малко на шест месеца от нарушеното функциониране.

Според съвременните класификации шизофренията бива параноидна, кататонна, хебефренна и проста. Най-често срещаната в популацията е параноидната. Типични за нея са напрегнатост, обърканост, неоснователен страх от преследване. Когато се чувстват застрашени, пациентите могат да проявят агресия като форма на самоотбрана. Могат да имат слухови и визуални халюцинации (живеене в дворци, висок стандарт и т.н.).

Ако трябва да съм искрен, то на шизофреничния профил повече отговаря съблогърът Многогор, но и Психо сериозно се бори за приза...




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Северната финландска извехтяла ...
19.09.2012 10:51
Северната финландска извехтяла принцеса освен това има и екстри- алкохолизъм...смятай за какво става дума!
Как не ги мързи да пишат глупости всеки ден, да се превъзнасят само себе си( от многобройните си никове) и да виждат само себе си колко са добре и успели, което всъщност е само фантазия...
Да обсъждам тези болни хора е престъпление. Никога няма да се подобри състоянието им и на мен лично ми остава само да ги съжалявам:(((
Балето е така обсебен от себе си, че всеки, който не го превъзнася и не се възхищава от лайняните му постинги е вампир, вещица, дърт и прост!
Намирам обаче доста общи неща между лудата пияна финландка и бале...познайте какво е общото?:))
цитирай
2. turb04 - Вагинале е болен нещастник. . . Т...
19.09.2012 10:56
Вагинале е болен нещастник...
Тъпото е, че не се лекува.
цитирай
3. анонимен - Шизофрения....
19.09.2012 10:57
......параноидната. Типични за нея са напрегнатост, обърканост, неоснователен страх от преследване. Когато се чувстват застрашени, пациентите могат да проявят агресия като форма на самоотбрана. Могат да имат слухови и визуални халюцинации (живеене в дворци, висок стандарт и т.н.).

УЖАС! Как напомня за Бекс( богаташа, който може да купи и продаде Али) Лудка, която сме я застрашили с личните и данни, но пък тя живее като принцеса...Да не говорим за оня с големия опит с жените , рускините и яхтите...от СПТУ- даскалченце...Оня канадския ебач...
Добре де, що вкарваш във филми и без това филмираните болни мозъци??
На думи са така велики, че човек се чуди да се смее ли или да реве. Проблема е, че нормалния човек не се интересува от такива хора, но пък те страдат, ако нямат публика или обект за по техните думи : да се ебават с някого...Всъщност се ебават само със себе си...
цитирай
4. turb04 - След тия откровения, после иди им ...
19.09.2012 10:59
След тия откровения, после иди им обяснявай, че не сме спали с теб :))))))))))
цитирай
5. анонимен - Спали не спали, личния ни живот не е ...
19.09.2012 11:15
Спали не спали, личния ни живот не е работа на никой:)
Но да ми натрапват шизофреничните си размисли луди шизофренични принцеси по на 65 години болестите си и вманиачени балета в цикъл...ми е доста досадно! Не може ли всеки да прави каквото намери за добре, без да гледа в гащите на другите? Не можееееееее:))) Що не можеееее щото са болни мозъци....!!! Алкохолизмът е обща черта на лудис и балис......депресията е сестра на алкохолика, съчетано с психичните отклонения става мазало!!!
цитирай
6. turb04 - Проучила си въпроса ;)
19.09.2012 11:21
Проучила си въпроса ;)
цитирай
7. анонимен - Няма такова нещо. Те така натрапват себе си като се напият, че всички разбират колко са им болни мозъците!
19.09.2012 11:32
turb04 написа:
Проучила си въпроса ;)


Пък и живота в тези държави не е точно приказката, която искат да ни внушат:)) Няма как да не са самотни там...а самотата е катализатор на психопатията им!
цитирай
8. turb04 - Аз много внимателно му наблюдавах ...
19.09.2012 11:35
Аз много внимателно му наблюдавах периода, в който се изгавриха с него и го пуснаха на първа :))
Лелееее, тоя направо беше в мега еуфория и си беше повервАл :)))
Ебаси болното лайно...
цитирай
9. анонимен - Нямам време да чакам да се появят ...
19.09.2012 11:38
Нямам време да чакам да се появят коментарите, този бъг който ги забавя ми е отегчителен...
цитирай
10. saadi - Не само .
19.09.2012 11:39
Преживяла го е .
цитирай
11. анонимен - Не е луд този, който яде баницата...
19.09.2012 11:48
Не е луд този, който яде баницата(Бале), а този, който му я дава(рустам&саади&Co)
Така, че лудия си е луд, но тези, които намират лудостта му за легендарна са доста по- зле!
Същото се отнася и за лудис- на всеки може да се случи, но същата компания я намира за нормална и така я вкарва в още по- голям филм на ...шизофреничните параноидни ужаси!
цитирай
12. turb04 - В интерес на истината, никога не съм ...
19.09.2012 11:53
В интерес на истината, никога не съм имал и спречкване с Лидис. Към мен винаги е била точна...
цитирай
13. turb04 - Много неприятен бъг, наистина, но в ...
19.09.2012 11:55
Много неприятен бъг, наистина, но в блог.бг-то такива неща са част от битието :)
цитирай
14. анонимен - Самотния саади се опитва да внуши ...
19.09.2012 12:38
Самотния саади се опитва да внуши сам на себе си каква съм луда:))
Саади, преживяла съм 3 раждания и 2 операции, доста сериозни:) Няма как да съм преживяла болестите на бале и лудка, защото не пия, не пуша, не се друсам и не живея в самота. Щастлива съм и никой от вас не ми пречи(само ми досажда)!
Не смятам, че е редно да се натрапваш постоянно с умствената си ограниченост, като се опитваш да внушаваш неща, които са всъщност само в главата ти...остави ги там, иначе някой може да разбере и твоето заболяване!
цитирай
15. turb04 - А кой е Саадито? Тук са се навъдили ...
19.09.2012 12:49
А кой е Саадито? Тук са се навъдили едни, дето са се маскирали като гъз на пълнолуние и нищо не им се разбира...
Някаква с потник се оказа пръдлив таксиметров шофьор, пък за другите направо не ми се мисли...
цитирай
16. sorsha30 - При шизофренията разстройствата в ...
19.09.2012 13:16
При шизофренията разстройствата в мисловната дейност се изразяват в налудни идеи най-вече за отношение, преследване, въздействие, унищожение.
При маниите са налице повишена самооценка или грандиозност, погрешни вярвания или възприятия и т. н.
ПРАКТИЧЕСКИ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО НЯМА ЕФЕКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ, ТО ПРОДЪЛЖАВА ДО ЖИВОТ. Възможно е обаче подтискане на симптомите и предпазване от епизоди с помощта на фармакологични и психотерапевтични средства.
цитирай
17. turb04 - Да, де. . . Ама не си пият хаповете и ...
19.09.2012 13:17
Да, де... Ама не си пият хаповете и става страшно :)
цитирай
18. анонимен - Пият водка и бира, пушат марихуана и ...
19.09.2012 13:30
Пият водка и бира, пушат марихуана и така се лекуват! Омагьосан кръг е, депресията с алкохол, алкохола с още алкохол...и фантазията се развинтва...
Саади е едно лицемерно копеле от Добрич, живяло в Ловеч, което си мисли, че ме познава, защото така му изнася за пред идола му Бале...Истината е, че изобщо не ме познава, само знае коя съм, но в Ловеч няма такива, които не ме знаят коя съм:)) Но за познаване мога да споря, малко хора допускам да ме опознаят, ако ме познаваше саади нямаше да фантазира глупости за мен, май- малкото щеше да си трае...но за да впечатли Балето- идола му в живота, се опитва да ме обсъжда:)))
цитирай
19. becksssss - Колега Турбоч, няма нищо лошо в т...
19.09.2012 13:45
Колега Турбоч, няма нищо лошо в това, че си копирал от Уики-то тази статия за циклофренията, няма нищо лошо и в това, че раздавате диагнози на тоя и оня без да сте лекари - дето се вика, ще го приемем като един вид чесане на езици и забавление.
Но има едно необяснимо нещо.
Ти правиш впечатление на умен човек.
Тогава, как така не забелязваш, че именно в твоя блог, точно в този постинг, една откровено психичноболна жена (известна в родния си град именно като Лудата) се е развихрила и си пише, пише на воля, вместо да бъде прибрана в клиника?

Колега Турбоч, циклофренията е в собствения ти блог.
Осъзнай се, докато е време.
Приятелски съвет.
цитирай
20. turb04 - Харесва ми, че нещата в този постинг ...
19.09.2012 15:29
Харесва ми, че нещата в този постинг се взимат на сериозно - аз лично се забавлявам :)
цитирай
21. turb04 - Колкото до Алито, аз я познавам л...
19.09.2012 15:54
Колкото до Алито, аз я познавам лично, виждали сме се, излизали сме и сме си купонясвали и, повярвай ми, жената си е напълно в ред :)
цитирай
22. анонимен - Уби всички надежди на горкия бекс за моята лудост:)))
19.09.2012 17:18
turb04 написа:
Колкото до Алито, аз я познавам лично, виждали сме се, излизали сме и сме си купонясвали и, повярвай ми, жената си е напълно в ред :)


Досмеша ме, лудия вика дръжте лудия:))

цитирай
23. анонимен - Беееексииитооооо и тук ме пресл...
19.09.2012 17:21
Беееексииитооооо и тук ме преследва....дали няма мания за величие. Където и да се пръкне все за мен говори. Аман от този дрисльо.
Ще се разболея психично и аз, може да е заразно...махай се беееее плишундер! Оди да пишеш за онанисти!
цитирай
24. анонимен - Колко ни е акълО да излезем пак?:)))
19.09.2012 17:25
turb04 написа:
Колкото до Алито, аз я познавам лично, виждали сме се, излизали сме и сме си купонясвали и, повярвай ми, жената си е напълно в ред :)

цитирай
25. turb04 - Колко му е - купонът е гарантиран ;)
19.09.2012 17:31
Колко му е - купонът е гарантиран ;)
цитирай
26. анонимен - Ти па щот си нормален...ха ха ха ха ха:))))))
19.09.2012 17:40
turb04 написа:
Колко му е - купонът е гарантиран ;)

Как няма да не е гарантиран, липсват ни комплекси и акъло, което е гаранция за купон:РрРр
цитирай
27. turb04 - Спри се, че сега ще започнат да пишат ...
19.09.2012 17:47
Спри се, че сега ще започнат да пишат колко пъти си свършила ;))))
цитирай
28. becksssss - Това, което не можах да разбера, е, ...
19.09.2012 18:37
Това, което не можах да разбера, е, къде в предния си коментар съм споменал, че въпросната Луда е Гинка.
цитирай
29. анонимен - И на кой ще му е по- хубаво, на мен или на писачите:)
19.09.2012 18:56
turb04 написа:
Спри се, че сега ще започнат да пишат колко пъти си свършила ;))))


На тях единствено фантазията им е по- голяма:))
цитирай
30. turb04 - Аааа, не знам. . . Понякога фанта...
19.09.2012 19:14
Аааа, не знам... Понякога фантазията дава странни усещания - виж Вагинале ;)
цитирай
31. анонимен - Турбоч, нямаш ли усещането, че б...
19.09.2012 19:26
Турбоч, нямаш ли усещането, че бирения се вълнува много сериозно от мен? Да не би да е обсебен? Разбира се, че съм луда и всичко, което иска плишето бекс, но не се разбира, защо си вярва, че фантазиите му са реалност?:!:)) Чудя се дали не е умрял от скука до такава степен, че да не може да не ме преследва(офф как прозвуча:рРрР) НО!!! Мине не мине и въпреки, че е гнусен, жалък, простоват циник, не спира да имитира селски трол- бургаско качество:))) Аман от одъртели оплешивели мъжлета, които живеят виртуално и немогат да се сопрат на не досаждат!!!! Бексовице, виж си запри мъжлето, че дотегна с тъпотиите си на всички....а на мен хептен!
цитирай
32. turb04 - Току що Психо ми писа, но не мисля да ...
19.09.2012 19:26
Току що Психо ми писа, но не мисля да му публикувам глупостите.
Изглежда засегнат :))
цитирай
33. анонимен - Ами засегнал се е, като не си му ''...
19.09.2012 19:34
Ами засегнал се е, като не си му ''колега'' във войната с мен:)) Ама за кой психо говориш? То един ли е?
Психовците станаха цял отбор:)))
цитирай
34. turb04 - Добре, бе. . Едно не мога да разбера ...
19.09.2012 19:35
Добре, бе.. Едно не мога да разбера само - какво делите? :)
Преди време си имахте приказката, ако не греша. Защо сега така?
цитирай
35. turb04 - За мен доказан Психо е Вагинале - той ...
19.09.2012 19:42
За мен доказан Психо е Вагинале - той е болен човек, но кой ли му е дал клавиатура???
цитирай
36. анонимен - На мен не ми е забавен, налита да обсъжда хора, които нито го знаят, нито го обсъждат...
19.09.2012 19:58
turb04 написа:
Добре, бе.. Едно не мога да разбера само - какво делите? :)
Преди време си имахте приказката, ако не греша. Защо сега така?


И тази показна селска драма с еленица, не ми допада, както и тъпните за онанистите или мастурбатори, видях само заглавието...като цяло е противен по селски надут, а няма за какво!
После реши да става обществен защитник на другия сельо рустам, щото скапаната му тениска не била чак толкова смотана...и това, че за да не го подиграват бальо&Со, започна да им облизва всичко....:)))
Няма нормална позиция , държи се като дете на 12 години и ...а бе много ми е противен и исках да ме остави на мира, но няма да ме огрее! Някак си не усеща кое е тъпото в него...мания за хвалби, мания за пари...ама какво ме интересува мене тоя смешник? Даже не ми се мисли за него, камо ли да му отговарям на тъпотийките......подметка! Хем тъп, хем нагъл! А бе да пише кавото си иска, дреме ми:))) С всичко съм съгласна:рРр Хоби му било да се ебава с глупаците, само, че не се усеща, че и глупаците го намират за тъп:))))
цитирай
37. becksssss - Превъзбудена ми изглеждаш, Гинче. ...
19.09.2012 22:49
Превъзбудена ми изглеждаш, Гинче. Да не би да е, защото сама се изкара откачалката на сайта?

П.П. Намерила си църква да се прекръстиш.
цитирай
38. analyst - turb04,
19.09.2012 23:50
защо реши, че бекса е загубил чувството си за хумор? Май ти не вдяваш, че той дразни Гина, тя поддава, пали бързо моторетката и реди бисер след бисер. Бекса се забавлява много повече от теб, а забавлява и останалите.
Нали се сещаш, че му дреме за мнението на Гина за него.
Той отдавна е установил колко нелепо място е блог.бг за публикуване на сериозни материали и затова се гъбарка с кретеноидите.
По-добре виж колко хора са писали при теб. Освен Гина, бекс и късноперсиеца, нямаш коментари дори по темата.
Има друго обяснение – хора, които са се срещали в реала, трудно биха застанали един срещу друг като противници, изпитват някакво неудобство открито да се противоставят и в резултат наблюдаваме групи /клики/ по познанства. В повечето случаи познанствата им са били обилно поляти с алкохол и са преминали в разказване на стари вицове.
Ти може да познаваш Гина и да си прекарал една вечер с нея в заведение, това прави ли те експерт по същността й? Дълго време отсъстваше и не си пряк свидетел на нейните изцепки в блога. За когото и да било се съди по неговото представяне в блога, а не колко е готин за компания. Проявите на Гина не са от най-приятните, повярвай.
Елементарните хора смятат - "този, който не е с мен е против мен".
Ежедневното публикуване на няколко постинга, съдържащи моментни мисли на твоята позната за какво говорят? Демонстрацията на поредица лични снимки, с които иска да покаже колко добре изглежда не я правят да излежда по-симпатична. Симптомите, посочени по-горе, в много голяма степен са валидни за нея.

Дълго време наблюдавах и коментирах като анонимен. Повечето блогови скандали са ми ясни. Вече е време да изляза с моите становища, които обещавам да не приличат на подобните от галинбалин.)

Виж каква интрига се заформя.)
Бале и бекс са дружки, ти и Гина – също. Ти нападаш бале, бекс напада Гина.
Да кажем, че е патова ситуация, ще бъде твърде смешно. Едно от добрите решения е, да не се взема страна, както е направил бекс в твоя постинг срещу бале.
цитирай
39. анонимен - Изтрещяла съм тотално!
20.09.2012 01:26
да ти сера в устата!!!!!!!!!!!
цитирай
40. анонимен - На това му се вика дървен философ:)) Искам още анализи...моля те!!!
20.09.2012 09:20
analyst написа:
защо реши, че бекса е загубил чувството си за хумор? Май ти не вдяваш, че той дразни Гина, тя поддава, пали бързо моторетката и реди бисер след бисер. Бекса се забавлява много повече от теб, а забавлява и останалите.
Нали се сещаш, че му дреме за мнението на Гина за него.
Той отдавна е установил колко нелепо място е блог.бг за публикуване на сериозни материали и затова се гъбарка с кретеноидите.
По-добре виж колко хора са писали при теб. Освен Гина, бекс и късноперсиеца, нямаш коментари дори по темата.
Има друго обяснение – хора, които са се срещали в реала, трудно биха застанали един срещу друг като противници, изпитват някакво неудобство открито да се противоставят и в резултат наблюдаваме групи /клики/ по познанства. В повечето случаи познанствата им са били обилно поляти с алкохол и са преминали в разказване на стари вицове.
Ти може да познаваш Гина и да си прекарал една вечер с нея в заведение, това прави ли те експерт по същността й? Дълго време отсъстваше и не си пряк свидетел на нейните изцепки в блога. За когото и да било се съди по неговото представяне в блога, а не колко е готин за компания. Проявите на Гина не са от най-приятните, повярвай.
Елементарните хора смятат - "този, който не е с мен е против мен".
Ежедневното публикуване на няколко постинга, съдържащи моментни мисли на твоята позната за какво говорят? Демонстрацията на поредица лични снимки, с които иска да покаже колко добре изглежда не я правят да излежда по-симпатична. Симптомите, посочени по-горе, в много голяма степен са валидни за нея.

Дълго време наблюдавах и коментирах като анонимен. Повечето блогови скандали са ми ясни. Вече е време да изляза с моите становища, които обещавам да не приличат на подобните от галинбалин.)

Виж каква интрига се заформя.)
Бале и бекс са дружки, ти и Гина – също. Ти нападаш бале, бекс напада Гина.
Да кажем, че е патова ситуация, ще бъде твърде смешно. Едно от добрите решения е, да не се взема страна, както е направил бекс в твоя постинг срещу бале.

цитирай
41. анонимен - не можеш да ме имитираш, много си прост!
20.09.2012 09:21
alllyalllyalllyallly написа:
да ти сера в устата!!!!!!!!!!!

цитирай
42. turb04 - Алито, Психарят е в криза - пак взе да ...
20.09.2012 09:24
Алито, Психарят е в криза - пак взе да се рои и да пише от хиляда профила :))))))))))
Ди унгегеберте опанке (на немски - нещавен цървул) Вагиналето е в шок :))))
ПРедставяш ли си - направих го за смях и на кокошките :))))))))))
цитирай
43. becksssss - analyst
20.09.2012 09:52
Наистина няма нужда дори да правиш опити да говориш интелигентно и с разумни аргументи на Гина - това е все едно да се опиташ да убедиш тоалетната чиния у дома, че е тенджера под налягане. С Гина се подхожда по два начина - или се ебаваш с нея, докато се разпеняви като бясно куче, или изобщо не се занимаваш с нея. Аз съм избрал първия вариант. Засега.
цитирай
44. анонимен - Не съм ти казала, след операцията ..изследванията са ми Ок:)))
20.09.2012 10:01
turb04 написа:
Алито, Психарят е в криза - пак взе да се рои и да пише от хиляда профила :))))))))))
Ди унгегеберте опанке (на немски - нещавен цървул) Вагиналето е в шок :))))
ПРедставяш ли си - направих го за смях и на кокошките :))))))))))


Нямам вече никакво желание да отговарям на психарите, сега ми се работи и искам да правя други неща.....:)))
цитирай
45. turb04 - Абе, Бекс, да те питам нещо - ти видя ...
20.09.2012 10:18
Абе, Бекс, да те питам нещо - ти видя ли някъде в постинга нещо за теб?
Няма, нали?
Е, за чий хуй дойде да се правиш на интересен и да плюеш?
Обясних ти в твоя постинг за какво става въпрос, ти пак продължаваш :))
Детска работа :))
цитирай
46. анонимен - Успех:) Жена ти колко диоптъра носи? Май не вижда добре какво прасе си...
20.09.2012 10:34
becksssss написа:
Наистина няма нужда дори да правиш опити да говориш интелигентно и с разумни аргументи на Гина - това е все едно да се опиташ да убедиш тоалетната чиния у дома, че е тенджера под налягане. С Гина се подхожда по два начина - или се ебаваш с нея, докато се разпеняви като бясно куче, или изобщо не се занимаваш с нея. Аз съм избрал първия вариант. Засега.

цитирай
47. turb04 - Психо Вагинале е през пет минути в ...
20.09.2012 10:50
Психо Вагинале е през пет минути в профила ми с най-различни никове :))))
"Великият Търлък" е в амок :)))
Дайте да му пратим по някой смс, че да си купи обувки и лекарства :))))))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2649755
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031