Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2012 19:02 - Как?!
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 8645 Коментари: 15 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вече стана почти седмица, откакто не мога да спя.

Всъщност, спрях да спя от момента, в който прочетох интервюто на капитан Якимов. Щом легна и затворя очи и започвам да мисля за Марина, за всичко онова, което е преживяла, за ужаса, болката, страха, отчаянието.... Усещам всичко физически...

Това не може да е съдба за малко дете.

Просто не е честно!

Не е честно, защото детето ми е добро, усмихнато, лъчезарно, възпитано и супер чувствително! Нея я нараняват и най-малките несправедливости и неща.

Ходя до болницата, заставам до леглото й, говоря й, галя я, но като я гледам ми идва вия от неправдата!

Мисля за толкова много неща...

Мисля за омразата у хората, за лошите им мисли, за злобата, от които на света се появяват пешеходните пътеки с прегазените по тях.

Детето ми прилича на мен и не може да таи омраза, или негативизъм.

Тогава защо?!

Защо то трябва да е изкупителната жертва?!

А ако всеки можеше да потисне шибаното си его, да се опита да застане на мястото на другия, да види света и ситуациите през неговите очи?

Дали тогава и пешеходните пътеки с премазаните ще изчезнат?

Има моменти, в които отчаянието и мъката почти ме събарят.

Много е тежко, когато страдаш за невинен и беззащитен!

Бих дал всичко, живота си, само и само тя да се върне назад и да не премине по тази пътека...

Съдбата и Животът са садисти... Дори и най-перверзният ум не може да съчини такъв сценарий... А в него героите сме хем малко, хем много. За да се оправим, всички трябва да заиграем в синхрон, в хармония, но как да стане? Мамка му, как да стане!

 




Гласувай:
51



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Марине, най-дефицитното нещо в ...
05.04.2012 19:23
Марине, най-дефицитното нещо в природата е справедливостта. Има многобройни примери. Но все пак най-лошо е когато, причинана за нещастието е човек. Малко внимание, малко по-малко фукане и няма да има такива случаи, но някои нямат чувство за мярка и къде какво е допустимо.
цитирай
2. fabula - Как?! Когато възпитаме своите ...
05.04.2012 19:39
Как?!
Когато възпитаме своите очи да не гледат за забавление чуждите каскади...
Когато не позволим дребните ни мокри страсти да превземат сърцата ни...
Офф, много са тези неща, които биха ни направили по-човеци.
А относно това, че детето ти понася жестокостта на събития, наричаме го изкупление за чужд грях... и какви ли още не обяснения... а истината е, че винаги нещата се пукат там, където са най-крехки, нежни и незащитени. За жалост!
Опитвам се да гледам случилото се, тази трагедия, с твоя поглед... опитвам се и ти съчувствам. И в този момент искам да ти бях близък приятел, за да ти бъда полезна. Пожелавам ти кураж! А на Марина - скорошно оздравяване! (Не унивай... Нужен си и сега силен, повече от когато и да било.)

Хората са И добри, виж колко много са с теб и Малката :)
цитирай
3. alexdb - така е,
05.04.2012 19:52
но в живота няма логика. Важното е детето бързо да се възстанови и оправи. Пък иначе гледай максимата на Ницше - това, което не ме убива ме прави по-силен.
Така че, както вече ти казах най-важното е детето да се оправи и колкото по-бързо, толкова по-добре другото имало да става.
цитирай
4. julianna62 - Не казвай ча съдбата и живота са садисти
05.04.2012 20:35
Знаеш ли колко хора се помолиха за Марина и теб?Болката ти е неописума.Прочети тази молитва която е много силна и я повтаряйте ти и съпругата ти.От цялото си сърце и душа.На мен ми помогна ще помогне и на теб.Ето ти една сламка за която да се хванете./// Господи не си го давам детето.Обичам го много.На Тебе не ти е нужно.Искам детето ми да живее и да бъде здраво.По никой начин не го давам.Господи всичко това да бъде за Твоята слава и за благото на моята душа.Амин.///
цитирай
5. анонимен - Не зная,но зная,че справедливост и логика в живота няма...
05.04.2012 21:06
просто до тези изводи стигнах,след като преживях нещо подобно....
животът е толкова хлъзгав и неконтролируем,такива невероятни пъзели
реди,че може да му завиди и най-добрия режисьор,всъщност той,животът е най-
великия....
Както пише в библията:
"Неведоми са пътищата господни..."
Понякога при такива ситуации ме обзема такъв гняв,че ми иде да вия като вълк срещу луната....А може би съдбата ни прави знак да спрем и да преосмислим някои неща от живота си,поне аз за себе си съм стигнала до този извод...
Просто кураж,сили,търпение и най-вече вяра в доброто,трябва да мислим позитивно,и тогава наистина нещата ще се обърнат в наша полза-поне аз така мисля....
Вярвай и се моли,Марине,мисли позитивно,и ще видиш,че всичко ще има благоприятна развръзка,ВЯРВАЙ!!ПРОСТО ВЯРВАЙ!!
цитирай
6. turb04 - Не ме разбирайте погрешно. В думите ...
05.04.2012 21:22
Не ме разбирайте погрешно. В думите ми няма негативизъм, а много огорчение и болка.
цитирай
7. liliyanaandreeva - Проверихте ли дали не сте жертва на ...
05.04.2012 21:27
Проверихте ли дали не сте жертва на езотерично покушение?
цитирай
8. prespanski - Брато, не се отчайвай, Марина ще се ...
05.04.2012 21:41
Брато, не се отчайвай, Марина ще се оправи.
цитирай
9. pin777 - Как е детенцето
05.04.2012 22:05
Най-искрено му пожелавам да се оправи без каквито и да е белези.
С теб съм !
цитирай
10. ka4ak - Марине ето рецептата!!!
06.04.2012 01:12
13.02.2009 22:19 - ИМАЙ ЦЕЛ!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 7092
Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!

Минал съм през много премеждия и обрати преди да стана наясно със себе си,а когато вече се познавах,започнах да питам хората около себе си"-Каква е твоята цел?"С изненада открих,че на близо 1000 души,само един се опитваше да формулира някакъв отговор!Покрай моята дейност,имам много често контакти с медиите и познавам много журналисти.Много им хареса идеята да направят анкета"Каква е Вашата цел в живота"
/макар че от 150 само един,що годе отговори на въпроса ми/,още чакам да я видя тази анкета!Тогава разбрах,че хората не са наясно със себе си и това е един огромен проблем за страната и може би за това сме на това даредже!Не може да не знаеш какво искаш,а да възпитаваш децата си!Не може да казваш"-Уф,пак трябва да ходя на работа!"и да искаш да успееш!Просто това не е твоето място!Трябва да отиваш с желание и да ти е интересно и приятно!Ако не е така,без да искате предавате отрицателни емоции в къщи и нищо не върви!Тук е моментът да се замислите и да решите за себе си какво искате!Целта трябва да е такава,че вашия живот,да не е достатъчен,за да я реализирате,но да имате достатъчно време,за да поставите стабилни основи,стабилен фундамент,за да могат тези след Вас,да я довършат или продължът!Трябва да имате ВЯРА в себе си,за да сте пример,за тези след Вас!Неуспехите не трябва да Ви отчайват,трябва да сте оптимист и на сто неуспешни опита,на сто и първия ще успеете!НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,ако силно го искате !
Този Ваш оптимизъм,ще действа благотворно на Вашите деца!Ще се чуствате все по уверен и непрекъснато ще зареждате себе си и околните с положителна енергия!Точно това ще Ви направи по силен и уверен,за да можете да правите всичко с любов!Много са ме критикували за егоиста,но ако не сте жив,какво ще направите,Вие сте нужен жив,за да извървите земния си път и да оставите уверени оптимисти с които да се гордеете от небето!

цитирай
11. malkiatprintz - Рядко влизам в блога и едва сега н...
06.04.2012 02:45
Рядко влизам в блога и едва сега научих за станалото, или по-точно, че се е случило на твоята принцеса. Излишно е да го коментирам. Мога да кажа едно: децата са в пъти по-издържливи, жилави и силни, отколкото можем да си представим, така че бъдете спокойни, доколкото ви е възможно на всички около Марина - тя ще се оправи. Зная, че е лесно да се каже отстрани, но вашето спокойствие ще й помогне много: децата имат силна интуиция и когато най-близките им са разтревожени, това ги притеснява, тревожи, а точно сега тя има нужда от вътрешно, подсъзнателно, ако щеш спокойствие. Горе главата и бързо оздравяване на малката.
цитирай
12. pevetsa - ЗАЩО!
06.04.2012 08:44
НО БОЖЕ
ТИ МИ НАМЕРИ
МОЕТО МЯСТО
СВЯТ БЕЗ ЛЪЖИ
КАК ЖАДУВАМ АЗ
ЗА МАЛКО ДА ТЕ СРЕЩНА
И ДА ПОПИТАМ ЕДНО
ЗАЩО!?
цитирай
13. karambol5 - Здравей < Виждам, че доста ...
06.04.2012 09:30
Здравей <
Виждам ,че доста хора с ати отговорили преди мени са ти дали изключително ценни съвети !! ВЯРВЯАЙ !!!! Просто вярвай ,че всяко зло в нашия жвот е за добро .
Изпитанието ,на което си подложен ие и за Марина и за цялото ви семейство !Има БОГ и ще застенеш лице в лице с Неговата Справедливост <но знам от личенопит ,че тя няма да те зарадва ,защото ти не си човек ,който търси отмъщение или възмездие ,а просто да има справедливост в този живот и добрите хора да не страдат !
Не допускай болката и озлоблението да вземат превес в душата ти ! Това е важно !
А детенцето ще се оправи ! Ще е добре !
цитирай
14. henzelski - Съчувствам ти,
06.04.2012 10:28
Марине!
Пожелавам на Марина скорошно оздравяване и ще се моля за нея!
цитирай
15. kasnaprolet9999 - Много ми е мъчно за малката Марина и ...
06.04.2012 16:28
Много ми е мъчно за малката Марина и често си мисля за нея и цялото ти семейство. Едва ли има божа промисъл в тази случка и не мисли, че е някакво наказание. хората много се озлобиха напоследък, станаха егоисти и мислят само за своята градинка, те да са добре,останалите ряпа да ядат. само че не могат да разберат, че не може да бъдеш щастлив, на базата на чуждото нещастие. Трябва да има грижа както за своето, така и за общата нива, тогава ще бъдем една просперираща нация с усмихнати хора по улиците и без пътни произшествия. много пъти, когато съм пресичала на зебра, по-близката кола до мен спира, но останалите гледат да не пропуснат и секунда от времето си , заради пешеходец. Това си е характерно за нашите ширини и говори за ниска култура на поведение. Няма формула за това, как да се постигне синхрон между нас, но начините към това са много-възпитание в къщи и в училище, спазване на законите и силен контрол върху спазването им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2650187
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031