Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 13:02 - Страшно ли е да признаеш
Автор: ninaa Категория: Поезия   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
1



   Понякога си припомням истории на мои приятелки, които ме плашат и в които сигурна съм, много момиета ще се познаят, но няма да имат смелост да признаят.  Вместо мъжете им да се срамуват от това, коет правят, жените се срамуват от това, което позволяват и търпят! Не мога да разбера защо е така...

            Ето например Таня.

   Тя е купонджийка, красива, умна, упорита, весела и добра, благородна, просто обича да пътува и живее. След дълга връзка, в която е зарязана, защото са намерили по-заможно (в никакъв случай богато) момиче за нейното момче-Петьо, тя среща мъжа си - Станислав. Отново ухажвана, предпочетена пред друга, тя бързо е поканена от Станислав да заживеят заедно в студентските общежития, двамата са студенти. Тя не е влюбена, но е наранена, а той е добър и бързо се съгласява. Малко след това се местят на квартира.
  Тъй като тя е студентка в друг град, който е родният й град, често се връща в него. През това време Петьо започва да осъзнава грешката си и да й се моли да се върне, пише и смс-и в 2 сутринта. Това разбира се дразни Станислав и тя решава да каже на новата приятелка на Петьо, че той я търси и че е време да си поговорят за бъдещето, защото тя вече има нов живот. Всичко приключва там с Петьо-завинаги. Таня е доволна.
                     Минава оше месец и получава обаждане от Мария, зарязаната заради нея приятелка. "Зарязана"! Мария й казва, че със Станислав се виждат постоянно, докато тя е на изпити в родния си град, разказва й как и кога са се виждали, казва, че е бременна от Станислав. Таня отново е наранена и решава да си тръгне, но Станислав не я пуска и твърди, че всичко това са измислици. Таня се съгласява да остане и скоро започва работа като секретарка във фирмата на Станислав. След няколко месеца Таня решава да погледне разпечатките от телефонните обаждания на Станислав. Толкова месеци е имала достъп и не го е правила, но сега нещо й говори, че трябва да погледне! И какво да види! Всеки ден на обяд Станислав уж отива да обядва с колеги, а той се е чувал и обядвал с Мария! Нов удар - загуба на доверие, отново лъжи, отново уговорки, че само са се чували, че няма да се повтори.. Таня , изморена и огорчена, решава, че няма сили да търси нва любов и просто остава с надеждата това да не се повтаря. Тя обаче е променена. Не е била влюбена в Станислав, но сега не му вярва. Харесва го, добър е, държи на нея, но вече за нея не е същото.
     Идва момент, в който Таня напуска фирмата, защото фалира и решава, че ще завърши и няма да работи няколко месеца. Остава вкъщи, докато Станислав остава в същата фирма. Тя учи, ходи на изпити, животът продължава и отношенията им са леко обтегнати, но са заедно, защото тя е свикнала с него. Вече е минала година и половина. Междувременно, преди години Таня се запознава с едно момче - Иван, което живее и работи в Лондон. Не са си писали отдавна и като по поръчка той й пише. Тя му казва, че има приятел, че се радва, че Иван е добре и все още мисли за нея. До там. Докато е вкъщи обаче, тя намира в скайп разговор между Станисла и Мария и решава, че това е краят. Намира си приятел, който я обожава, но тя не иска нищо друго, освен свежи емоции и да отмъсти на Станислав естествено. Тя не го напуска, но започва да живее и да се среща с друг мъж. В този момент пише на Иван, че вече е свободна и ще се радва да се запознаят. Иван хваща първият самолет и пристига в Бг, води я на море, влюбва се и купува билет за Лондон. Остава на разположение колата си - БМВ, за да може тя да си изнесе багажа от Станислав. Таня това и прави, остава котенцето, което обожава и събира малкото багаж, който има. Казва на Станислав, че заминава в Лондон, че го обича, но не иска да живее тук и тръгва. Станислав я изпраща до летището. Двамата умират от мъка, защото осъзнават, че тяхната любов е истинска, дощла е неусетно с времето и в този момент повече от всичко искат да са заедно. Станислав я моли да остане, но тя заминава.
   Станислав прави опит за самоубийство като се трови с лекарства, но го спасяват. Тя е вече при Иван, минал е месец, но сърцето я боли, че е далеч от Станислав. Иван усеща и я пита: "обичаш ли го?" Тя казва - ДА. Той изнася куфара пред врата и тя потегля към летището отново - обратно към своята голяма любов. Връща се и всичко започва отначало, любов, щастие и всичко е наред. Докато не се намесват родителите.

Родителите на Таня не искат да чуват за Станислав, родителите на Станислав - за Таня. Тя му казва, че ако не се оженят, ще трябва да се разделят. Той е съгласен. Вече й е направил предложение преди тя да замине, но сега е време да довтршат започнатото и да сключат брак. Таня запазва дата и те подписват с най-близките си приятели. Така вече са съпруг и съприуга. Родителите разбират, но са пред свършен факт и всичко продължава както е било.

 До момента, в който Таня забременява...

Продължението в следващият пост :) Сега е време за размисъл! Ако имате предположения как продължава тази история, можете да дадете мнение, ще ми е интересно да чуя!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ninaa
Категория: Хоби
Прочетен: 8705
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930