Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2011 15:37 - За науката и слънчевите зайчета
Автор: turb04 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1293 Коментари: 2 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Слънцето! Голяма работа, Бог, Бащица Амон, Атон, Аполон и каквото там се сетите!

Да, Слънцето е голяма работа и върши чудодейни чудеса откакто свят светува, но в последно време нещо ни се е разсърдило и си прави едни такива антихуманни експерименти, консумирайки собствените си водород и хелий предимно за да предизвиква слънчеви удари и рак на кожата, а и за да не дава на силиконовите моми да нанят през деня! Изобщо, Слънцето се държи извънредно неприлично и неподобаващо и умни человечески тикви, предимно от семитски произход решиха, че трябва да се тръгне на всеземна борба срещу тази самозабравила се звезда, която на всичкото отгоре не се допитва до въпросните украсени с мили плитчици семитчета, кога, как и най-вече срещу колко да свети!

И се започнаха едни производства на кремове с фактори, чадъри, тенти, гъби тип печурка, манатарка, UV защити и тем подобни преполезни аксесоари на пословичната човешка овчедушна глупост!

На бой със самозабравилото се Слънце се включи и любимата Родина, която поради окрадването на всякакви финикийски знаци реши да поведе борба със Слънцето по друг начин!

Седнаха децата на бившите овчери, кравари, козари, свинари и пилчари (най-прогресивната и образована част от народонаселението!) и решиха, че у нас, поради дълго наслоявано класово различие, Слънцето влияе извънредно злосторно на българите, като ги кара да се образоват, въпреки петте десетилетия на усърдна грижа от страна на бившите псевдо-животновъди!

А откъде стигнаха до това заключение ли? Много просто! Някой прочел, или пък чул, че имало някаква песен за някакви братя, които обяснявали, че науката е слънце, а тъй като Слънцето е вредно, значи и науката е вредна, поради което следва да се ограничат до минимум щетите, които тя нанася на народонаселението...

Първоначално бе предложено да се закрие Министерството на образованието, но изкусителната идея бе изоставена с голяма доза горест, защото пък от министерствата се дърпат кинти, а кинтите са извънредно важни в борбата с капитализма...

Родиха се и други идеи – да заменим “Аз съм българче” с Янки Дъдъл, или евентуално с Джелем, джелем, но простите поданици нещо се опънаха, ама то е щото са прости, неуки, националисти и антикомунисти!

След това друга тиква предложи да се замени кирилицата с латиницата, известна в Световната Мрежа с живописното име “Шльокавица”, но и тук последователите бяха твърде малко, въпреки усилията на тиквите да хванат младото поколение...

Е, имаше и резултати, естествено! Вследствие на целенасочената и последователната политика училищата се превърнаха в нещо средно между клуб за табла, треторазрядна пивница и бардак, ама все пак учениците в 12 клас можеха да броят (макар и с усилие и малки грешки) до 12, а някои от тях умееха да пишат вярно и с пунктуация даже! Ужас! Съответните директори бяха наказвани по византийски (демек с орязване на благинки и най-вече кинти), а за радост учителите ставаха по-тъпи и от учениците си, което даваше надежди, че някой ден заветната цел – преборване със Слънцето – ще бъде изпълнена....

Тук е местото да споменем и предпазим децата си, като им дадем възможно най-правилните съвети, а именно:

-                          недейте да четете книги! Така всеки дебил ще може да ви налива в главите “правдата”, която изповядва, а вие с радост да се превръщате в тъповати и депресирани електорални единици, изравнявайки се по знания с онази широка социална група от мургав тип!

-                          интересувайте се само от пари и от това, дали в гъза на Азис има осем, или дванайсет хемороида и от какво са причинени!

-                          примерите ви за подражание следва да избирате измежду Дим Дуков и Владко Кузов за момчетата и между Сесил и Сашка Васева за момичетата!

Тогава и само тогава ще ебем Науката в гъза, а там Слънце не огрява, което означава, че  сме постигнали целта си!

Алилуя, Амин.............




Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ve6titsa - Странно,няма коментари.
29.06.2011 17:22
Аз лично гласувам още след първото ти изречение.След това знам,че градация ме чака и така набираш-"като глист на буца";)....но те разбирам.Хубавото е,че на слънцето не му пука.Като нищо ще сбъдне предсказанията на Кларк от "Слънчева буря".
цитирай
2. jabalka - Не съм "алергична" !
30.06.2011 14:15
"Глиста на буци" ми хареса ... но това със слънцето...!
Мисля, че си в грешка ! Защото Слънцето не е от човешко естество, и въобще не му пука , какво си мислиш , че му правиш!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2650383
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031