Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 08:02 - Теория за (не)порастването на мъжа
Автор: turb04 Категория: Изкуство   
Прочетен: 2596 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 16.06.2011 08:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако има нещо, което основно да характеризира мъжете, то това е тяхната пожизнена и стремителна склонност към (не)порастване.

Дали е по вина на тестостерона, или се дължи на нещо друго, но мъжете сме си тъпи и упорити като овни и общо взето за нас е присъщо да тичаме с рогата напред срещу влака, хеле ако до линията дремят бледо заинтересовани стада от овце.

В повечето случаи мъжът запазва детето в себе си и си остава същия дрислив, но изпълнен от собствената си гордост ревльо, който най-често заменя майка си с жена си.

Ще прескоча детството и ще стартирам от юношеството, когато в главата на полово осъзналия се проекто-мачо трайно се настанява оня греховен образ на дамското междукрачие, който ще определя поведението и съдбата му до.....докато му става. След това ще се превърне в мил мъдрец, или в свадливо старче.

Първоначално, поведението на нашия герой е като поведението на младо и разгонено куче, което души под всяка другополова (а в последно време и себеподобно полова) опашка, но въпреки усещането, че е най-красив, умен, привлекателен, смел и силен, незнайно защо притежателките на подопашните съоръжения нещо не му се отварят... (ние вече знаем защо, защото ни е известна теорията за Цената, ама нашият прохождащ мъжкар и хабер си няма).

След меко казаното фиаско, гордият наш герой се замисля и установява, че нещо не е наред... На помощ идват “печените” приятели с “богат” опит и разните му там писания по въпроса, като “Мъжът и жената интимно”, което за нашия приятел е по-скоро “Мъжът и ръката интимно”.

В крайна сметка нашичкият се угажда смътно, че опашатите не си дават току тъй най-драгоценното, ами го използват като форма на разменна търговия.

Първоначално сладоледът и платения вход за дискотека + две, три бири вършат работа, ама вървейки напред нещата стават все по-комплицирани и скъпи.

Опашатите вече подмятат за разни транспортни съоръжения, произведени на територията на бившата ФРГ, за някакви острови и карнавали посред зима и тем подобни...

И понеже мъжете се развиваме с няколко години по-бавно, героят няма никакъв шанс да се изплъзне от лепкавите паяжини, скриващи заветното междукрачие и се хвърля да учи, да прави кариера, да печели пари, положение, да построи (купи) малък замък за принцеската, да й дари лелеяното возило и така нататък, и така нататък...

Обаче...

Обаче, когато е постигнал (и ако е постигнал) тези екстри, нашият юнак е вече пораснал...

Възрастта, в която порастването настъпва е между 39 и 42 години по григорианския календар и тогава с нашето пораснало момче нещо се случва....

Случва се това, че проглежда, а проглеждането не винаги води до радостни и приятни гледки за собственика на съответния чифт очи.

Та, проглеждайки, нашият първо оглежда прилежащата територия, а след това се обръща и вижда и извървения път..

В 99% от случаите гледката и резултатите не му харесват, защото установява, че непрестанно капризната принцеса се е превърнала в ехидна и самоуверена кикимора, която удивително способно изсмуква плодовете на труда и бъхтенето му...

И колкото повече гледа, толкова повече положението не му харесва, което в един момент води до мъдрото решение да го промени.

Съвсем по мъжки и тестостеронно героят прави tavula rasa и започва отначало...

А дали?

Ако се вгледаме по-внимателно ще установим, че просто има смяна на жената...

Кикимората, въпреки сърцераздирателните вопли за неблагодарния мъж (все едно тя го е хранила, а не той нея..), сополивите истерии за горките деца (които вече не са деца), както и други разни там похвати по Станиславски, е принудена да признае, че водата я е дръпнала сериозно и че не може да се мери с младата и напориста мацка, от която лъха на щедри плътски обещания и удоволствия...

И нашият льольо сменя стария дракон за млада пиявица...

Е, в интерес на истината той преживява подем, а и ако изключим повечето комерсиални връзки, доста често мъжът среща своята Голяма и Истинска Обич. Той вече е пораснал и наистина е готов да бъде Мъж! Готов е да създаде и отгледа деца, да се грижи за тях и да им даде всичко онова, от което имат нужда, но най-вече бащина обич, отношение и най-важното – време!

Много пъти съм си мислил, към кого е по-щедра природата и на кой е дала повече. Ако трябва да съм искрен, според мен мъжът е по-облагодетелстваната половинка, защото той умее да се възторгва по детски до края на дните си, защото по-рядко изпада в зависимости, като тези на вече добилият популярност ПМС и съответен цикъл, не е толкова завистлив и е далеч по-широко скроен, много по-късно спуква гумите, няма климактериум, който да убие емоционалността му, има по-добри сензомоторни реакции, умее да работи в екип, без да се дразни до смърт и да мрази колегата си за новите дънки и ...... много и много “и”.

Започнах настоящия разказ с това, че за мъжете е типично (не)порастването. Продължавам да го твърдя, но си мисля, че това е най-добрата ни черта, която ни пази през целия ни житейски път и ни помага да не се уморяваме и отегчаваме до смърт....

А и Малкият принц никога не порасна, нали...




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. turb04 - Ето, за да не ми говорите за дискр...
16.06.2011 08:08
Ето, за да не ми говорите за дискриминация по отношение на "слабия" пол, а и обещаното си е обещано, нали? ;)
цитирай
2. smile999 - Е да, но отново изгледа е от твоята ...
16.06.2011 08:31
Е да, но отново изгледа е от твоята камбанария...;-)))
Нищо де, всеки има лично виждане.:-)
Хубав ден, с усмивки и обич, около теб!
цитирай
3. turb04 - Мерси ;) Е, та от чия камбанария да се ...
16.06.2011 08:55
Мерси ;) Е, та от чия камбанария да се кача и да гледам :)
Напиши ти, какво се вижда от твоята ;)
цитирай
4. gothic - Абе и аз виждам горе-долу същото от ...
16.06.2011 20:40
Абе и аз виждам горе-долу същото от моята. Камбанария де. Пуснах дълга коса на 45 лазарника, та жената ме задява, че това си било хептен криза на средната възраст, ама аз не намирам особени разлики от времето, когато за последно носех такъв аксесоар - преди 25-30 години. Значи? Положение Малкият принц пар екселанс.....
цитирай
5. анонимен - "който най-често заменя майка си с жена си"
17.06.2011 01:39
Някои никога не правят тази замяна :-D
цитирай
6. turb04 - Факт :)))
17.06.2011 06:55
Факт :)))
цитирай
7. turb04 - Пацо, ние сме си младежове и туй то ...
17.06.2011 06:59
Пацо, ние сме си младежове и туй то :))))
цитирай
8. gothic - Май и по младежки ще ни копат, след ...
20.06.2011 02:21
Май и по младежки ще ни копат, след 20-30 лета, Марински! Дай Боже :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2659020
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930