Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2017 00:12 - 12 Открития, Които Учените Не Могат Да Обяснят!
Автор: thexman86 Категория: Други   
Прочетен: 1238 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Историята на света е пълна с изненадващи тайни. Никой от нас няма да живее достатъчно дълго, за да ги разгадае. Но винаги е било интересно да имаме идея за странните неща, които се намират на нашата земя! “Поничка” ви представя някои от тях.

1. Птиците Моа

Mоа са не летящи птици, които са живеели  в Нова Зеландия и са изчезнали! Около 1500-та  година те са били убити, според една теория на маорите. По време на експедиция през двадесети век, учените попаднали на много голям нокът на една от птиците, които по някакъв начин е много добре запазен в продължение на векове.

image

2. Комплекс Храм – Муюкмарка, Перу

Перфектната каменна зидария на този древен храмов комплекс, който е завършен, без използването на нито една капка от хоросан, е наистина невероятно. В някои случаи, е  невъзможно да премине дори един лист хартия между камъните. Всеки блок, освен това, има гладка повърхност и заоблени ъгли. Как е бил построен? Никой не знае.

image

3. Врата на слънцето, Боливия

Портата на Слънцето може да се намери в Тиуанаку – древен и мистериозен град в Боливия. Някои археолози смятат, че той е бил център на огромна империя през първото хилядолетие след Христа. Никой няма представа за какво са предназначени дърворезбите на вратата. Вероятно, те имат астрологическо или астрономическо значение.

image

4.Пещерите Лонгю в Китай

Тези пещери са били изваяни в пясъчник от човешки ръце. Такава трудна работа би изисквала  участието на хиляди хора. И все пак не се споменава нищо за тези пещери, или за техниките, използвани за тяхното конструиране.

image

5. Незавършен Обелиск, Египет

Този обелиск първоначално е започнат да се издълбава направо в скала, но се оказва, че тя започва да се пука. Затова той е оставен в това състояние, недовършен. Неговият размер е просто потресаващ!

image

6. Подводният град Йонагуни, Япония
Този древен комплекс е открит случайно от водолазен инструктор Кихачиро Аратаке. Подводният град е абсолютна загадка. Скалата, от който е издълбан е потопена под водата преди около 10 000 години – много преди да са издигнати дори египетските пирамиди. Някои археолози смятат, че по време на тази примитивна ера, хората все още са живели в пещери и са се хранели с корени, а не са ловували. И със сигурност не са били в състояние да издигат каменни градове.

image

7. Мохенджо-Даро ( “Могилата на мъртвите”), Пакистан
Тайната на падението на този град обърква експерти в продължение на десетилетия. През 1922 г. индийски археолог открива древни руини на един от островите в река Инд. Възникват въпроси: Как е бил разрушен този голям град? Какво се е случило с неговите жители? Многобройните разкопки не са предложели никакви отговори.

image

8. “L’Anse AUX Meadows”, Канада

Този археологически обект в Канада се смята, че е основан от викингите преди около хиляда години. Фактът, че той съществува, показва, че скандинавските моряци са достигнали Северна Америка много преди раждането на Христофор Колумб.

image

9. Тунели от каменна ера
Откриването на широка мрежа от подземни тунели, които се простират отвъд всичко, от Шотландия до Турция, показва, че общностите по време на каменната ера не са били просто ловци-събирачи. Но истинските цели на тунелите все още са загадка. Някои изследователи смятат, че са били използвани като защита срещу хищници, докато други смятат, че е начин да се преминава в безопасност, защитени от тежките условия на времето и различните конфликти.

image

10. Гигантски каменни сфери на Коста Рика
Тези мистериозни каменни образувания са интригуващи не само заради тяхната перфектна сферична форма, но също така и за техния произход и предназначение. Те са открити през 1930 г. от работниците на бананова плантация. Местните легенди предполагат, че тайнствените сфери съдържат скрито злато, но след като те били взривени, са се оказали празни.

image

11. Снимка от Bralorne Museum

image

Снимката е направена по времето на официалното откриване на Саут Форк Бридж през 1941 година. На въпросната снимка се вижда мъж облечен с тениска и суитчер с лого в стила на 21 век, държащ в ръката си преносим фотоапарат. Много хора смятат, че това е пътешественик във времето неволно заснет! За повече информация сайта на галерията ето тук: virtualmuseum

Източник : ponichka.com

 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thexman86
Категория: Други
Прочетен: 98004
Постинги: 42
Коментари: 47
Гласове: 1150
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031